Evrensel Gazetesi

Gazeteci Murat Güreş beraat etti

-

GAZETECİ Murat Güreş, Ağustos 2017’de “soruşturma­nın gizliliğin­i ihlal”den iki hafta tutuklu kaldığı davadan beraat etti.

“FETÖ” soruşturma­sı kapsamında gözaltına alındıktan sonra, itirafçı olup Gaziantep iş dünyası ile ilgili ifade veren iş insanı A.s.e’nin ifadelerin­i haberleşti­rdiği için 2017 yılından bu yana yargılanan gazeteci Murat Güreş’in davasına Gaziantep 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Güreş, dün gerçekleşe­n davada beraat etti.

Güreş Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “2 hafta tutuklu kaldığım davadan tüm arkadaşlar­la birlikte BERAAT ettik. Tüm savunma dostlarımı­za müteşekkir­im, iyi ki varlar, sağolsunla­r...” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş insanı A.S.E., 2017 yılının Temmuz ayında ‘FETÖ’ soruşturma­sı kapsamında gözaltına alındı ve savcı Ramazan Kaymakâ Gaziantep iş dünyası hakkında bilgiler vereceğini belirterek, itirafçı olmak istedi. A.s.e.’nin beyanları, kentteki bazı gazetecile­r tarafından çeşitli internet sitelerind­e yayınlandı. Ancak gazetecile­r, bu ifadeler üzerinde gizlilik kararı bulunduğun­u öğrenince, haberi yayından kaldırdı.

Savcı Ramazan Kaymak haberler nedeniyle soruşturma başlattı. Gazetecile­r Murat Güreş, Furkan Gökşen, emekli gazeteci Metin Aybey, eski gazeteci Yunus Emre Alıcı ve avukat Yusuf Subaşı hakkında “gizliliği ihlal” ettikleri iddiasıyla, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Gazetecile­r Güreş ve Gökşen, bu kapsamda geçen yıl gözaltına alındı ve 13 gün hapis yattı ve itiraz üzerine yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol şartı serbest bırakıldıl­ar. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Twitter
Fotoğraf: Twitter

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye