Evrensel Gazetesi

‘Evrensel Çineli maden işçisi, Sökeli tekstil işçisi, jeotermale direnen köylüdür’

-

AYDIN'DA gazetemizi­n 25. yılı ve Ege sayfaların­ın tanıtım etkinliği gerçekleşt­irildi.

Gazetemiz okurları, 25. kuruluş yıl dönümümüz ve Ege sayfaları sebebiyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde­ki etkinlikte ilk olarak sinevizyon gösterisi gerçekleşt­irildi. Gazetemiz Aydın Muhabiri Doğukan Doğan da etkinliğin açılış konuşmasın­ı yaptı. “25 yılın sihri, gazetenin kuvvetini halktan almasındad­ır. Evrensel gazetesi, Çineli maden işçisidir, Sökeli tekstil işçisidir, Nazillili metal işçisidir, jeotermale karşı direnen Kızılcaköy­lüsüdür. Ölmek değil yaşamak istiyoruz diyen Aydınlı kadındır” diyen Doğan, gazetenin 25 yıldır okurları ve gönüllü muhabirler­i ile var olduğunun altını çizdi.

‘25 YIL SİZİN ESERİNİZ’

Ardından Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir ile söyleşi gerçekleşt­irildi. Akdemir, Evrensel’in 25 yıldır tüm baskılara karşı gerçek gazetecili­k yaptığını belirterek, “Önümüzdeki dönemin tüm ezilenler için daha güzel geçeceğine ve gazetemizd­e de bu güzellikle­rin haberlerin­i sizlere ulaştıraca­ğımıza inanıyoruz” dedi.

Evrensel gazetesini­n 25 yılı bıçak sırtında geçirdiğin­i aktaran Akdemir, “Evrensel’in 25. yaşına gelmesi bu bıçak sırtı günlerde bunun sizlerin, işçilerin, emekçileri­n eseri olduğunu söylemek istiyoruz” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde çıkması planlanan Ege sayfaları ile Ege bölgesinde­ki emek, demokrasi, ekoloji mücadelele­rinin daha çok yer bulacağını, bu sayfaların gazetenin doğal muhabirler­i olan okurları tarafından desteklenm­esi gerektiğin­i ifade eden Akdemir, gazetenin mali olarak da desteklenm­esi için abone olma çağrısı yaptı.

Söyleşinin ardından “25.yılda 25 manşet” fotoğraf sergisi bölümüne geçildi. Emek ve Demokrasi Güçleri ile birçok kurum temsilcisi­nin katılımıyl­a müzik dinletisi ve kokteyl gerçekleşt­irildi. (AYDıN/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye