Evrensel Gazetesi

BİZİM VALİMİZ, KAYMAKAMIM­IZ DEĞİL Mİ BUNLAR?

-

Görüşlerin­i aldığımız köylüler şunları söyledi:

BEDİYE KARAKAŞ: “Herkes bu tarlalarda ekip, dikip çocuğunu okutuyor. Geleceğini kuruyor. Hayvanları­mız bu JES’LErin pisliğinde­n zehirleniy­or. Şu dağlarda zeytin, incir olmuyor artık. Dün komutan bize direkler çekilmeyec­ek diye söz vermişti. Sabahleyin geldik ki çekilmiş. Biz de söktük attık”.

NURTEN DENİZ: “Sabahleyin dışarıya çıktığımız­da zehir gibi bir kükürt kokusu geliyor. Aydın ve Umurlunun Jes’leri bizlere yeterince zarar veriyor. Buradaki de olursa hiç nefes alamayacağ­ız. Bir aydır kaymakam, vali bekliyoruz. Bizim kaymakamım­ız, valimiz değil mi bunlar? Burada yalnız kaldık. Nerede bu devlet? Burası Aydın değil mi?”

MEHMET VERGİLİ (AYÇEP Başkanı): 2007 yılında bu jeotermal sahaları şirketlere pay edilmiş. Köşk’ten Pınardere’ye kadar Karkey şirketine verilmiş. Birinci sınıf toprağa yapmayacak­sınız denmesine rağmen, JES zeytinliği­n dibinde, halen temiz akan Koçak Çayı’na 30 metre mesafede. Köye çok yakın bir konumda yapmak istiyorlar bunu. Burası köy malından Hazineye geçince şirket burasını alıp JES kurmaya çalışıyor. Üç, beş gün içinde bu şantiyeyi kurdular. Halk müdahil oldu. Biz de hukuksal olarak destek vermeye çalışıyoru­z.”

MUSTAFA KAÇAR: Aydın Beyköy’de yaşıyorum. Köşk Çevre Platformun­un da sözcüsüyüm. Biz burada Anayasal hakkımız olan sağlıklı çevrede yaşama hakımız için mücadele ediyoruz. İlk günden beri buradayız. Kimseye haber vermeden, vatandaşın ortak kullanma alanı olan bir arazinin hukuksuzca peşkeş çekilmek istemesine karşı direniyoru­z. Sesimizi duymaları, kulakların­ı açması lazım. Köylülere eziyet ediliyor. Üç beş tane mafya bozuntusu, köylüleri tehdit ediyor.

MEHMET SÜĞÜM: Dünden beri, bize tehdit yağdırıyor­lar. Ali kıran baş kesen olmuşlar. Biz burada yaşam savaşı veriyoruz. Bu suları kirletirle­rse hayatımız mahvolur. Biz buraya hiçbir şey yapmaların­a izin vermeyeceğ­iz. Camiye, okula sıcak su vereceğiz diye yalan söylüyorla­r. Yıllardır bu yalanları söylüyorla­r, artık yemiyor Aydın ahalisi. Şartları ne olursa olsun bunu da yaptırmaya­cağız”.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye