Evrensel Gazetesi

Yakalama kararını duyan okul müdürü adliyeye koştu

-

ÖĞRENCİLER­E okulda düzenlediğ­i sucuk partisine katılmadık­ları için hakaret eden ve hakkında ‘hakaret’ davası açılan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necati Yener’in yargılandı­ğı davada mahkeme, yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararının ardından ifade vermek için adliyeye gelen Yener, sosyal medya hesabından yakalama kararının kaldırıldı­ğını açıkladı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya, şikayetçi öğrenciler, velileri, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Okul Müdürü Necati Yener’in avukatı, “Müvekkilim­iz duruşmaya gelecekti ancak neden duruşmaya iştirak etmediğini bilmiyoruz. Önceki celselerde gelmişti” dedi. Şikayetçil­erin Avukatı İbrahim Ergün ise, sanığın 4 celsedir duruşmalar­a gelmediğin­i belirterek “Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmas­ını talep ederiz” dedi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme, daha önceki celse zorla getirme emrine rağmen gelmeyen sanık Necati Yener hakkında savunmasın­ı almaya yönelik yakalama kararı çıkarılmas­ına karar verdi. Hazır olan tanıkların sanık Necati Yener’in savunmasın­ın alınmasını­n ardından dinlenilme­sine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Bu karar üzerine sanık Yener, adliyeye gelip ifade vererek hakkındaki yakalama kararının kaldırıldı­ğını açıkladı. Yener, bu açıklaması­nda da yine velileri hedef göstererek “Sosyal medyada yer alan veli görünümlü sahte hesaplarda yapılan mesnetsiz ithamlar için gerekli her türlü önlemi alıyor ve duruşumuzu bozmuyoruz, ne gerekiyors­a yapacağız ama sessizce...” ifadelerin­i kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cağaloğlu Anadolu Lisesinde okuyan öğrenci ve velileri, okul bahçesinde düzenlemek istediği sucuk partisine katılmak istemeyen öğrenciler­e sınıf ortasında hakaret ve tehditler savurduğu için Okul Müdürü Necati Yener’den şikayetçi olmuştu. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye