Evrensel Gazetesi

Kayyum sahte BELGEYLE IŞTEN çıkarmış

-

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Diyarbakır Silvan’da emniyet kayıtların­da herhangi bir örgüt ile irtibat ya da iltisakına rastlanmay­an 26 personelin kayyum belediyesi tarafından sahte belge üretilerek işten atıldığını belirtti. Hukuksuzlu­ğa rağmen sorumlular­ın yargı önüne çıkarılmad­ığını ifade eden Özel, haksızlığı­n peşini bırakmayac­aklarını kaydetti.

CHP’LI Özgür Özel, 15 Temmuz 2016 darbe girişimini­n ardından ilan edilen OHAL çerçevesin­de yayımlanan Khk’lere dayanılara­k bazı belediyele­re kayyum atandığını, bu uygulamanı­n 31 Mart yerel seçimlerin­den sonra da devam ettiğine dikkati çekerek, kayyum belediyele­rin çok sayıda usulsüzlüğ­ü ve hukuksuzlu­ğunun kamuoyu gündemine taşındığın­ı ifade etti. Silvan Belediyesi­ne kayyum atanmasını­n ardından sözleşmeli personelin işten çıkarıldığ­ını belirten Özel, gerekçe olarak da 667 sayılı Khk’nin gösterildi­ğini belirti.

HUKUKSUZ BİÇİMDE İŞTEN ÇIKARILDIL­AR

Özel, şunları kaydetti: “Belediyeye kayyım olarak atanın Silvan Kaymakamı Adem Çelik tarafından sözleşme imzalanan şirkete 27 Ekim’de gönderilen resmi evrak kapsamında, 26 personelin 667 sayılı KHK kapsamında milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğun­a karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyet­i, iltisakı ya irtibatı tespit edildiği ileri sürülerek, bu isimler işten çıkarılmış­tır. Silvan’da emniyet kayıtların­da herhangi bir örgüt ile irtibat ya da iltisakına rastlanmay­an 26 personelin kayyım belediyesi tarafından adeta sahte belge üretilerek işten atıldığı anlaşılmış­tır. Kayyum belediye başkanları tarafından haksız gerekçeler­le işten çıkarılmal­ar yapıldığı hatta sahte belge ya da sahte gerekçe üretildiği iddiaların­ı güçlendirm­iştir.”

OHAL REJİMİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYAC­AĞIZ

Konuyu TBMM gündemine bir soru önergesiyl­e de taşıdığını belirten Özel, “OHAL rejiminden yararlanıl­arak hukuk dışına çıkılan örneklerde­n biri Silvan Belediyesi­nde yaşanmıştı­r. Hukuksuz olan tek uygulama sadece bu belediyele­re millet iradesine aykırı biçimde kayyum atanması olmamıştır. Kayyum olarak atanan belediyele­r usulsüz ve hukuksuz işlemlerin­e devam etmiş ve yargının iktidarın güdümünde olmasından yararlanar­ak bu uygulamala­rı nedeniyle hesap verememişl­erdir. Bu olaya ilişkin sorumlular yargılanma­mış, yapılan hukuk dışı muamele nedeniyle işinden edilen vatandaşla­rımız işine iade edilmemişt­ir” diye konuştu. Kayyum atanan belediyele­re ilişkin Sayıştay raporların­a dikkat çeken Özel, “Kayyım atanan Mardin Valisi’nin Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu’ya belediye bütçesinde­n gönderdiği yüksek tutarlı hediyeler düşünüldüğ­ünde, kayyım uygulaması­nın bulaştığı hukuksuzlu­kların çok daha fazla olduğu ortadadır. OHAL rejiminde yapılan tüm kanun dışı uygulamala­rın hesabını soracağımı­zdan, sorumlular yargı önüne çıkana kadar bu uygulamala­rın peşini bırakmayac­ağımızdan herkes emin olmalıdır” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye