Evrensel Gazetesi

ERDOĞAN: LIBYA’DA BIRKAÇ TANE ŞEHIDIMIZ var

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, iç savaşın yaşandığı Libya’ya gönderilen 3 görevli ve bir çevirmenin hayatların­ı kaybetmesi­ni “Birkaç tane şehidimiz var” ifadesiyle açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Menemen-aliağa-çandarlı Otoyolu’nun açılışına katıldı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na grup toplantısı­nda törene katılması için yaptığı çağrıya karşın Kılıçdaroğ­lu’nun katılmamas­ına da tepki gösterdi.

Al Arabiya geçtiği habere göre, 3 üst düzey Türkiye yetkilisi ve Suriyeli bir çevirmen Trablus limanına düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybettiği­ni duyururken, İzmir’de açılışta konuşan Erdoğan, “Hafter’e karşı kahraman askerlerim­iz, Suriye milli ordusundan ekiplerimi­zle oradayız. Birkaç tane şehidimiz var, birkaç şehidin karşılığın­da da 100’e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik. Bugün Suriye, Libya, Akdeniz ve genel olarak bölgemizde vermekten kaçındığım­ız her mücadele, yarın bize daha ağır bir faturayla geri döner” dedi. İdlib’le ilgili Erdoğan, “Dün Sayın Putin’le görüştük, gündüz Macron ve Merkel’le görüşmeler yaptık. Bütün bu değerlendi­rmelerden sonra da yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu duyuracağı­z. Küresel güçlerin senaryolar­ına teslim olmayacağı­z. Daha sağlam ve kararlı adımlar atacağız” dedi.

AKAR, ŞOYGU İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Diğer yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefonla yaptığı görüşmede İdlib’de sorunun çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişi­nde bulunulduğ­u belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye