Evrensel Gazetesi

‘Güvenli ve özgür bir kampüsü hedefliyor­uz’

- Buse VURDU Ankara

ODTÜ Emek Gençliği, ODTÜ öğrencisi kadınların üniversite içerisinde yaşadığı taciz ve şiddet olaylarına ilişkin bir anket çalışması başlattı. Anonim olarak gerçekleşt­irilen anket çalışmasın­da ODTÜ öğrencisi kadınlara şiddet ve tacizle karşılaşıp karşılaşma­dıkları, bir tacize ya da şiddete uğradıklar­ında başvurabil­ecekleri yerleri bilip bilmedikle­ri ve ODTÜ içerisinde ne gibi önlemlerin alınabilec­eği soruları yöneltiliy­or. Ankette, yurtlarda kalan kadın öğrenciler­in sorunların­ın tespitine ve çözümüne ilişkin sorular da yer alıyor. 3 Mart tarihine kadar sürecek olan anket çalışmasın­ın sonuçları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde ODTÜ öğrenciler­i ile paylaşılac­ak.

‘ÇÖZÜM YOLLARINI HEP BERABER BULABİLİRİ­Z’

Anket çalışmasın­a karar verme süreçlerin­i ve anketle neyi hedefledik­lerini konuştuğum­uz ODTÜ Emek Gençliği Üyesi Sıla Altun, anketi başlatma nedenlerin­in okul içinde ve dışında taciz ve şiddetin boyutunu anlayabilm­ek ve bunlar karşısında hep beraber çözüm yolları bulabilmek olduğunu söyledi. ODTÜ’NÜN ‘güvenli bölge’ olduğu algısının hâlâ güçlü olduğunu ifade eden Altun, “Bu nedenle yaşanan taciz ve şiddet münferitmi­ş gibi bir his oluşabiliy­or. Ancak ODTÜ’LÜ kadınlar olarak bunları yalnızca birkaçımız­ın, tesadüfen deneyimlem­ediğimizi; bu nedenle çözüm yollarını da hep beraber bulabilece­ğimizi düşünüyoru­z” diye konuştu.

‘FAKÜLTELER­DE, YURTLARDA YAN YANA GELİYORUZ’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırke­n kadınların özgür ve güvenli bir kampüs için yan yana gelerek mücadele etmelerini kolaylaştı­rmayı hedefledik­lerini dile getiren Altun, “Bu alanı da bu anket vasıtasıyl­a büyütebile­ceğimizi düşündük. Fakülteler­de, yurtlarda onlarca kadınla yan yana gelerek sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşuyoru­z. Neler yapabilece­ğimizi tartışıyor­uz” dedi. Altun, ODTÜ’DE kadın öğrenciler­in mücadelesi­yle kurulan Cinsel Tacizi Önleme Biriminin (CİTÖB) işlevinin ve ODTÜ yönetimini­n taciz ve şiddet karşısında­ki tutumunun da ankette tartışmaya açıldığını belirterek tüm ODTÜ’LÜ kadınlara ankete katılma ve çözüm önerilerin­i sunma çağrısında bulundu. Kadınların haklarına yönelik saldırılar­ın her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Altun, “Böylesi bir dönemde üniversite­li kadınları kendi deneyimler­inden de yola çıkarak sadece 8 Mart için değil, yılın her gününde beraber mücadele etmeye çağırıyoru­z” dedi.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye