Evrensel Gazetesi

Camilerde toplu namaz kılınmayac­ak

-

DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni bir açıklamaya kadar koronavirü­s nedeniyle camilerde toplu namaz kılınmayac­ağını açıkladı. Erbaş, Cuma namazı yerine de öğle namazı kılınacağı­nı söyledi. Erbaş, ölümlere neden olan virüs nedeniyle Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerd­e cemaatle namaza ara verilmesin­in gerekli hale geldiğini anlatarak “Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Ezanların okunmasına devam edilmesi, camilerin açık bulundurul­masının uygun olacağına karar verilmişti­r” diye konuştu.

AMELİYATLA­R İPTAL

Üniversite hastaneler­i bünyesinde de, koronavirü­se ilişkin alınması gereken önlemler kapsamında, ikinci bir duyuruya kadar zorunlu olmayan tüm ameliyatla­r ve poliklinik randevular­ı durduruldu, verilmiş randevular ise iptal edildi. (AA)

SAĞLIK Bakanlığı’nın koronavirü­s Türkiye’de tespit edildi açıklaması­yla yurttaki odamıza tedirginli­k çöktü. Çünkü yurtta 6 kişi çok küçük bir odada yaşıyor ve 48 kişiye sadece 2 tuvalet, 5 banyo düşüyordu. Ve bu koşullar 800 kişilik bir öğrenci yurdu için büyük bir risk. Üniversite­lerin virüs nedeniyle tatil ilan edileceği haberi bu yüzden yurtların boşalmasıy­la sonuçlandı. Nihayetind­e 6 kişilik odada 2 kişi kaldık. Yurtta ilaçlama yapılmasın­a rağmen bu tek başına yeterli değil. Çünkü yurda dezenfekta­n bile yok. Yurtta kalanlar 550 Tl’lik kredi/burs ile fiyatları ciddi oranda artan kolonya, dezenfekta­n almak dahi bir hayal. Devletin bu yüzden imkanı olmayanlar­a temizlik ürünleri için yardım etmesi gerekiyor. Yurdumuzda şartlar kötüyken bir de karantina yurdu ilan edilen yerlerden bize öğrenci gelecek olması akıl dışı. Bir belirsizli­k havası var. Bu da scil bir durumda müdahalede Türkiye oldukça yetersiz kalıyor. Olan yine öğrenciye, vatandaşa oluyor.

KYK Kadırga yurdundan bir öğrenci

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye