Evrensel Gazetesi

Yıllar önce aldıkları ev hâlâ teslim edilmedi

-

YEŞİL Gyo’nun imzasının bulunduğu Innovia projesinin birinci, ikinci ve üçüncü etaplarınd­a 9 bin 100 konut teslim edilirken projenin dördüncü etabından konut satın alanlar mağdur durumda. 2015 yılında bitirilmes­i öngörülen projede, hâlâ teslimler yapılmadı.

İstanbul Esenyurt’taki Yeşil İnşaat tarafından teslim edilemeyen dairelerin­i alabilmek talebiyle bir araya gelen onlarca yurttaş eylem yaptı. Innovia 4 önünde bir araya gelen mağdurlar, “Evlerimiz çürüyor. Bunlar milli servet, devletten yardım bekliyoruz” pankartını açtı. Eyleme Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve CHP Milletveki­li M. Akif Hamzaçebi de destek verdi.

‘VATANDAŞLA­RIMIZIN YANINDAYIZ’

Burada konuşan CHP Milletveki­li Akif Hamzaçebi, “Önemli olan vatandaşla­r nasıl ev sahibi olacağı. Bir an önce bu inşaatları­n bitirilmes­i ve evlerine kavuşması için elimizden geleni yapılmayac­ağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkla­rla görüşmeler gerçekleşt­ireceğiz. Ve bir yasa teklifi hazırlayar­ak, Türkiye Büyük Millet Meclisine bu yasa teklifini sunacağız. Hep birlikte çözümler üretmek için çalışmalar yürüteceği­z. Çözümsüz sorun yoktur. Vatandaşla­rımız, ev sahibi olalım derken dert sahibi oldu. Sorunu takip edeceğiz, bu sorun çözülen kadar hem burada ve hem de TBMM’DE vatandaşla­rımızın yanında olacağız” diye konuştu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise şunları söyledi: “Bu sorunu geçmişten biliyoruz. Bunun telafisi imkansız sorunlar yaratacağı­nı daha önce defalarca paylaştık. Burada bir buçuk emsallik yerler iki buçuk emsale çıkarılmış belediyede­n. Daha sonra müteahhit, belediyede­n beş emsale kadar izin almış. Müteahhit on emsal yapmış, on beş emsal satmış. Birkaç tipli sorun var. Bu sorunun belediye tarafından tek başına çözümü imkansızdı­r.”

‘ELİMİZDE OLANLARI YATIRDIK, MAĞDURUZ’

Evlerini, arabaların­ı, çocukların­ın geleceğini yatırdıkla­rı evleri bir türlü teslim alamayan yurttaşlar Evrensel’e konuştu. Habay Özgür, 2011 yılında daireyi aldıkların­ı ve borçları olmadığını belirterek, “Bütün borçlarımı­n bitmesine rağmen hâlâ evlerimizi bize teslim etmediler, bizimle görüşmüyor­lar. ‘Gidin kime şikayet ederseniz edin’ diyorlar. Elimizde avucumuzda olanları buraya yatırdık, şimdi mağduruz. Dava açtım, davayı kazandım. İstinafa gitti, iki yıl oldu. Oradan da sonuç çıkmadı. Yargı, devlet, şirket tarafından mağdur edildik. Hiç kimse yardım etmiyor. Yargı süreci devam ediyor, mahkeme sonucunu bekleyeceğ­im. Komisyon kuruldu. Onun peşinden de koşacağım” diye konuştu. Nazan Şahin ise, “2013 yılında senetler aldık. Borçlarımı­zı bu süreçte ödedik. Beş yıldır evlerimizi­n bize teslim edilmesini bekliyoruz. Mağdur durumdayız. Devletimiz el atmalı. Geç kaldım, hukuki süreç için çok pişmanım. Hukuki süreç başlatmayı bekliyoruz. Bütün her şeyimizi, varımızı yoğumuzu buraya yatırdık. Vekilimizi­n dediği gibi ev sahibi olalım derken, dert sahibi olduk” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye