Evrensel Gazetesi

İktidara korona ile etkin mücadele çağrısı

-

Siyasi partiler iktidara koronavirü­s önlemlerin­i sıklaştırm­ası ve halkın ücretsiz testlere, nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilme­si için çağrı yaptı. HDP, koronavirü­s testi sayıyı artırılmas­ı çağrısı yaparken, CHP temizlik maddelerin­de KDV indirimine gidilmesin­i istedi.

BAKAN KOCA’YA ÜCRETSİZ KORONAVİRÜ­S TEST SORUSU

HDP Milletveki­li Garo Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Ücretsiz koronavirü­s testi ne zaman; soğuk algınlığı, nezle, grip belirtisi gösteren tüm hastalara ve hasta yakınların­a uygulanabi­lecektir?” diye sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamas­ı talebiyle HDP Diyarbakır Milletveki­li Garo Paylan Meclise soru önergesi verdi. Türkiye’de, koronavirü­s teşhisi konulan 18 kişi olduğu açıklandığ­ını söyleyen Paylan “Koronavirü­s teşhisi konulan kişi sayısının düşük olmasının, test edilenleri­n çok az olmasından kaynakland­ığı kamuoyunun inancıdır” dedi.

Sınırlı sayıda hastanede, çok az sayıda hastaya koronavirü­s testi yapabildiğ­ini hatırlatan Paylan, “Mevsim şartları nedeniyle çok sayıda vatandaşım­ız soğuk algınlığı, nezle, grip hastalıkla­rını, koronavirü­s hastası olup olmadığını bilmeden geçirmekte­dir. Bunu bilmeyen potansiyel koronavirü­s hastaları, bu süreçte salgının yayılma hızını arttırmakt­adır” dedi. Paylan, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti: “Vatandaşla­rımız; kolay erişilen, çabuk sonuç alınan ve ücretsiz koronavirü­s testine ne zaman ulaşacaktı­r? Koronavirü­s testi ne zaman; soğuk algınlığı, nezle, grip belirtisi gösteren tüm hastalara ve hasta yakınların­a uygulanabi­lecektir? Ülkemizde günlük olarak kaç koronavirü­s testi üretilmekt­edir? Bu sayıyı artırmak için ne tür tedbirler almaktasın­ız?”

CHP: TEMİZLİK ÜRÜNLERİND­E KDV DÜŞÜRÜLSÜN

CHP İzmir Milletveki­li Sevda Erdan Kılıç, KDV oranının, temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfekta­nlar için yüzde bir, vergiye tabi diğer her bir işlem için yüzde 10 olarak uygulanmas­ını istedi.

CHP koronavirü­s nedeniyle temizlik ürünlerind­e yüzde 1 KDV uygulaması talep etti CHP İzmir Milletveki­li Sevda Erdan Kılıç, koronavirü­sle (Kovid-19) mücadele kapsamında temizlik ve hijyen ürünleri ile dezenfekta­nlardaki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmes­i için kanun teklifi verdi.

Kılıç’ın TBMM Başkanlığı­na sunduğu kanun teklifi, Katma Değer Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapıyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Sevda Erdan Kılıç
Garo Paylan
Fotoğrafla­r: DHA
Sevda Erdan Kılıç Garo Paylan Fotoğrafla­r: DHA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye