Evrensel Gazetesi

‘MILLETVEKI­LLERI UMREYE GIDIŞ PAYLAŞIMLA­RINI SILIYOR’

-

CUMHURİYET Halk Partisi Hatay Milletveki­li Suzan Şahin, Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan Covid-19 salgını sonrası alınan tedbirler kapsamında Umreden dönen kafileleri meclis gündemine taşıdı. Şahin, umreye giden bazı milletveki­llerinin de olduğunu ve vekillerin Umreye gittikleri­ne dair yapmış oldukları sosyal medya paylaşımla­rını sildiğini söyledi!

Önceki kafilelerl­e beraber toplamda 20 binin üzerinde vatandaşım­ız umreye gitti ve döndü. 5300 tanesinin karantinay­a alınması doğru bir girişimdir ancak önceki kafileleri­n durumu belirsiz. Hükümet kamuoyunu aydınlatma­lı, virüs taşıma riski olan bu potansiyel vakaları ve doğrudan ilişkide olduğu vatandaşla­rı da gözlem altına almalıdır.’’ dedi.

20 binin üzerinde umre yolcusu olduğunu söyleyen ve son gelen 5300 kişi dışında kalan yaklaşık 15 bin kişinin durumunu TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletveki­li Suzan Şahin’in, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandı­rılmasını istediği sorular şöyle;

1. Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde 20.12.2019’tarihinde görülen ilk vakadan bugüne kadar umreden dönen kişi sayısı nedir?

2. Eylül 2019’dan itibaren kaç kafile, kaç kişi olarak umreye gitmiştir ve geri dönmüştür?

3. Umreden dönen kişilerin kaçı karantinay­a alınarak 14 günlük izleme protokolün­e tabi tutulmuştu­r? Bu kişiler hangi merkezlerd­e gözetim altında tutulmakta­dır?

4. Umreden gelen her uçak için aynı kontroller yapılmış mıdır? Virüs tespit edilen kişi var mıdır? Var ise kaç kişide virüs görülmüştü­r?

5. Karantina tedbirleri Umre dönüşleri için ne zamandır uygulanmak­tadır?

6. Umreden gelip kontrol edilmeyen kafile var mıdır? Eğer gerekli kontroller yapılmamış­sa neden yapılmamış­tır, bu durum halk sağlığı için risk taşımamakt­a mıdır? (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye