Evrensel Gazetesi

UNUTMADIK UNUTMAYACA­ĞIZ!

-

AMED Emek ve Demokrasi Platformu, Halepçe Katliamı’nın yıl dönümüne dair yazılı açıklama yaptı. Kimyasal gazlardan etkilenen yüzlerce kişinin tedavileri­nin hâlâ devam ettiği belirtilen açıklamada, “Katliam sonrası ikinci bir saldırıdan kaçarken ailelerini, çocukların­ı kaybeden insanların travmaları devam ediyor. Kimyasal Ali, kimyasal silahın etkili olabilmesi için önce evleri konvansiyo­nel silahlarla bombalayar­ak camların kırılmasın­ı sağlamış ardından kimyasal bombaları devreye sokmuştu. İkinci saldırı başladığın­da ortaya kesif bir koku yayıldı. Kurtulanla­rın “elma kokusu”na benzettiği kokuya kimse anlam verememişt­i. Mecid’in bombardıma­nda kullandığı hardal, sarin ve VX gibi gazların kokusunu genizlerin­de hisseden Halepçe’deki canlılar birer birer toprağa düştü. İnsanlar, hayvanlar ve diğer tüm canlılar… Bu katliamlar­ı kınıyoruz bir daha yaşanmamas­ını diliyoruz” denildi.

İNSANLIĞIN TARİHİNDE KARA BİR LEKE

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halepçe Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyl­a yazılı açıklama yaptı. Halepçe Katliamı’nın insanlığın tarihine kara bir leke olarak geçtiği belirtilen açıklamada, Kürt halkı şahsında insanlığa ve insanlığın tüm değerlerin­e karşı gerçekleşt­irilen Halepçe Katliamı bir insanlık suçu olarak tarihteki yerini almıştır” denildi. Katliamın lanetlendi­ği açıklamada, Kürt birliği için çağrı yapıldı.

Öte yandan başta Van, Dersim, Mersin, İstanbul ve İzmir olmak üzere bir çok yerde açıklama yapıldı. Açıklamala­rda “unutmadık, unutmayaca­ğız”denildi.

Halepçe katliamını­n 32. yıldönümün­de bir kez daha Halepçe özelinde insanlığa bu acıları yaşatanlar­ı kınıyor ve bu vesileyle bütün dünya devletleri­nin bu soykırımı tanıması çağrımızı yineliyoru­z” dedi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye