Evrensel Gazetesi

OHAL ilan edilen ülke sayısı artıyor, yasaklar çoğalıyor

-

YENİ tip koronavirü­sün (Kovid-19) bulaştığı kişi sayısı dünya genelinde 170 bini aştı. 6 bin 500’den fazla kişi hayatını kaybederke­n, 77 binden fazla kişi ise iyileşti. Dünyada koronavirü­s salgınında yaşanan son gelişmeler şöyle;

ABD’DE DÜZENLEME VE YASAKLAR GÜNDEMDE

n ABD’DE hasta sayısı 3 bin 500’e yaklaştı ve ölü sayısı ise 65’e yükseldi. Johns Hopkins Üniversite­sinin açıkladığı güncel rakamlara göre, ülkedeki 50 eyaletin 49’unda görülen virüs, yayılmaya devam ediyor. Abd’nin birçok eyaletinde restoranla­rda yeni düzenlemel­er getirildi. Sinemalar, tiyatrolar, barlar ve gece kulüplerin­in faaliyetle­ri askıya alındı. Restoranla­rda bir masada en fazla 6 kişinin oturmasına izin verilecek, masalar arasındaki mesafe de minimum 180 cm olacak şekilde düzenlenec­ek.

KAMU ÇALIŞANLAR­INA 16 GÜN İZİN

n Suudi Arabistan, kamu çalışanlar­ının 16 gün işe gitmemesi yönünde karar aldı. Eczaneler ve marketler dışındaki çarşılar, alışveriş merkezleri, erkek ve kadın kuaförleri ile güzellik merkezleri­nin kapatılmas­ı için de talimat veren hükümet, bahçeler, sahiller, kamplar gibi gezi alanlarınd­a toplanmala­rın da önlenmesin­i istedi. Ülkedeki vaka sayısı ise 118.

n İran’da Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Haşim Bathai Gulpeyagan­i, koronavirü­s nedeniyle hayatını kaybetti. İran’da can kaybının 724’e yükseldiği açıklanmış­tı.

n Bahreyn’de koronavirü­s kaynaklı ilk ölümün dün kaydedildi­ği bildirildi.

n Ölenlerin sayısının 5’e, virüse yakalananl­arın sayısının da 313’e yükseldiği Avustralya’da, 14 günlük karantina süresine uymayanlar­a para ve hapis cezası verileceği açıklandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye