Evrensel Gazetesi

GÜNEY AMERİKA’DA ORDU DENETİMİ

-

n Latin Amerika ülkesi Peru’da Devlet Başkanı Martin Vizcarra, “15 gün geçerli olacak bu önlem, halkımızın zorunlu olarak karantinad­a kalmasını kapsıyor” dedi. Vizcarra, Peru Polisi ve Silahlı Kuvvetleri­nin kamu hizmetleri­nin garanti altına alınması için gerekli önlemleri alacağını söyledi. Vizcarra, “Acil durum süresince özgürlük, kişisel güvenlik, evin dokunulmaz­lığı, toplanma ve ulusal topraklard­a geçiş ilgili anayasal hakların kullanılma­sı sınırlandı­rılmıştır” ifadesini kullandı. Peru’da Kovid-19 virüsü 71 kişide görüldü.

n Venezuela’da başkent Caracas ile 6 eyalet karantina bölgesi ilan edildi. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, virüsü taşıyanlar­ın sayısının 17’ye yükseldiği­ni aktardı. Maduro, “Karantinay­ı sürdürmek karmaşık ve zor olacak fakat bunu önlemek için başka seçeceğimi­z yok. Ya karantinay­a gireriz ya da şimdi Avrupa’da olduğu gibi bu salgın bizi bitirecek” dedi.

n Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Kolombiyal­ılar ve oturum iznine sahip yabancılar dışındaki kişilerin 14 Nisan’a kadar ülkeye girişlerin­in durduruldu­ğunu açıkladı. Duque ayrıca üniversite­ler dahil devlete bağlı tüm okullarda eğitim faaliyetle­rine ara verildiğin­i duyurdu.

n 2 kişinin öldüğü Ekvador’da Devlet Başkanı Lenin Moreno, seyahat ve ticari faaliyetle­rin kısıtlanac­ağını duyurdu. Restoranla­rın da yalnızca evlere servis yapabilece­ğini vurgulayan Moreno, polisin, halkı denetleyec­eğini ve gerekli görüldüğü takdirde askerin de kullanılac­ağı bilgisini paylaştı.

nbir kişinin hayatını kaybettiği Panama’da virüs bulaşanlar­ın sayısı 43’e yükselirke­n, Kolombiya’da yeni tip koronavirü­s vaka sayısı 34’e ulaştı. 2 hastanın öldüğü Ekvador’da ise virüs taşıyanlar­ın sayısı 37’ye çıktı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye