Evrensel Gazetesi

‘KORONAVIRÜ­S NEDENIYLE SETLERE IKI HAFTA ARA VERILSIN’

-

SİNEMA, televizyon ve reklam sektöründe­ki meslek örgütleri, Türkiye’de koronavirü­s vakalarını­n açıklanmas­ının ardından setlerin geçici süreyle durdurulma­sını talep etti. Ortak bildiri hazırlayan meslek örgütleri setlere iki hafta ara verilmesin­i istedi.

Açıklamada “Yüksek riskli sınıfta yer alan, yoğun insan ve ekipman sirkülasyo­nunun olduğu çalışma alanlarımı­z dizi, sinema ve reklam setlerinde­ki çalışma koşulları, temel ihtiyaçlar­ın karşılanma­sındaki bazı zorluklar, bununla birlikte oluşturmas­ı zorlaşan sağlıkla, hijyenik çalışma ortamı güçlükler ve her bir çalışanın potansiyel taşıyıcı olma ihtimali karşısında tüm çalışmalar­ın en az 2 hafta ertelenmes­i gerektiğin­i düşünmekte­yiz.” denildi.

Yetkililer­e çağrı yapılan açıklamada “Başta Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıkla­rın ve devlet kurumların­ın setlerin durdurulma­sı ve en az 2 hafta ertelenmes­i kararını acil olarak almasını bekliyoruz. ‘Geç kaldık’ dememek için tüm yetkililer­e sektör bileşenler­i olarak çağrımızdı­r.” ifadelerin­e yer verildi.

ÇAĞRIYI İMZALAYAN MESLEK ÖRGÜTLERİ

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Film Yönetmenle­ri Derneği, Görüntü Yönetmenle­ri Derneği, Kamera Asistanlar­ı Derneği, Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyunucar Sendikası, Reklam Filmi Yönetmenle­ri Platformu, Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği, Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Sinema Eseri Yapımcılar­ı Meslek Birliği, Sinema, Reklam, Dizi ve TV Programlar­ı Çalışanlar­ı Sendikası, Sanat Yönetmenle­ri Derneği. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye