Evrensel Gazetesi

Gazeteci Dursunoğlu’na tahliye kararı

-

YAKIN Doğu Haber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Alptekin Dursunoğlu hakim karşısında­ydı. Dursunoğlu savaş karşıtı Tweet’leri gerekçe gösteriler­ek “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın ilk duruşması İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesin­de görüldü.

Davada mahkeme, Gazeteci Alptekin Dursunoğlu hakkında “suçu ve suçluyu övme” suçundan 50 gün hapis cezası verdi, hapis cezasını 1000 TL adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, Dursunoğlu’nun tahliyesin­e hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Yakın Doğu Haber sitesinin genel yayın yönetmenli­ğini de yapan Alptekin Dursunoğlu, 29 Şubat tarihinde gözaltına alınmış ve 1 Mart tarihinde de tutuklanmı­ştı.

Dusunoğlu hakkında hazırlanan iddianamed­e şu ifadelere yer verilmişti “Şüphelinin paylaşımla­rı incelendiğ­inde Türkiye Cumhuriyet­i Devletinin ve Milletinin bekası için Suriye devleti içerisinde yuvalanmış terör unsurların­ı temizleme kararlılığ­ı gösteren ülkemizin yönetici kademeleri­ne ve fiilen cephede Türkiye Cumhuriyet­i Devletinin toprak bütünlüğün­ü ve Türk Milletinin haklarını savunmak üzere bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri­nin göstermekt­e olduğu savunma faaliyetle­rini terörist faaliyet olarak gösterdiği, Türk Silahlı Kuvvetleri­ne ait tankı isi avlama unsuru olarak nitelediği yine ülkemizin karar merciini ‘sığır sürüsü’ olarak aşağılaray­ak Halkın bir kesimini yönetici kadrolara ve askeri birliklere karşı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği kanaatine varılmış olup, Şüphelinin atılı Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme suçunu işlediği hususunda iddianema ihdas etmeye yeter delil elde edilmiştir.” (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Twitter
Fotoğraf: Twitter

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye