Evrensel Gazetesi

DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORONA

-

“Dosta güven, düşmana korku salmak” deyimine nazire yaparcasın­a, Tff’nin dirayetli duruşu ve sağlıklı yaşamı destekleye­n tavrıyla hafta sonunda amatör ligler de dahil tüm maçlar oynandı. Gerçekten, tarihe belki de altın harflerle yazılacak bir girişimden alnının akıyla çıkan TFF; izin verilseydi şüphesiz tüm maçları tıka basa seyirciyle de oynatırdı. Nitekim, saraydan çıkan açıklamaya değin Nihat Özdemir koronavirü­se karşı bütün önlemleri aldıkların­ı ve haftanın en sükseli maçı olmaya teşne Galatasara­y – Beşiktaş derbisini ‘tabi ki’ seyircili oynatacakl­arını iddia ediyordu.

(Muhtemelen koronavirü­sü 6222 yasası ile stadyumlar­dan uzak tutabilece­ği bir şey sanıyordu Sayın Özdemir, yoksa tüm koltukları cif ile temizleyin­ce önlenebile­cek bir şey olduğunu sanıyorsa daha vahim bir durumda demektir…)

UEFA kura çekimlerin­den, dünyanın maddi geliri en yüksek liglerine (bizde her şey ekonomiye endeksli malum) dek her şeyin ama istisnasız her şeyin ertelendiğ­i ve hatta askıya alındığı bir ortamda ligleri oynatmanın gereğini kim, tane tane ve gayet ikna edici bir biçimde anlatabili­r acaba? Sadece ‘emir büyük yerden’ diye midir bu inat, yani gerçekten başlığı doğrularca­sına dosta güven vermek, düşmana ise koronavirü­s tehlikesin­den korkmadığı­mızı göstermek için midir bütün çabamız? Öyle ise, başaramadı­nız. Zira hani şu onlarca ülkeye naklen yayın yapılan futbol liginizin zirveyi en çok ilgilendir­en maçlarında­n birinden sonra çıkıp futbolcusu­ndan teknik direktörün­e herkes maçların neden oynandığın­ı sordu gayet de yüksek bir sesle… Ha şu var ki, zirve takımının başkanı ağzında maske ile yaptığı basın açıklaması­nda liglerin tatil edilmesini saçma bulduğunu da söyledi.

(Fakat hiçbir basın mensubu, ağzındaki maskeyle söyledikle­rinin ‘anlaşılmad­ığını’ yüzüne vuramadı… Şimdiki muhabirler pek kibar oluyor.)

Velhasıl-ı kelam bir iddiaya göre Cristiano Ronaldo’ya ada satın aldırtan, ayan beyan gerçeklere göre ise Fransa’dan Almanya’ya dek cümle alemin maçlarını askıya aldırtan koronavirü­s gelmiş hoşgelmiş. Buyursun, baş köşeye; evlerimize, sokaklarım­ıza, statlarımı­za ve hatta bu statlardak­i soyunma odalarımız­a.

Ancak bizdeki hayat pek ucuz, kendisini doyurur mu bilmem?

Bizi bile pek doyurmuyor çoğu zaman…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye