Evrensel Gazetesi

Madem karantina var neden her akşam eve gidiyoruz?

- Birkan BULUT Ankara

Umreden gelenlerin koronavirü­s şüphesiyle karantinay­a alındığı Ankara’daki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarınd­an birinde çalışan personel, içerideki koşulları gazetemize anlattı. Karantinay­a alınanları­n yurtta kontrolsüz­ce dolaştığın­ı anlatan yurt çalışanı, personelin de sürgün tehdidiyle bu koşullarda çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi. İşinden olma korkusuyla ismini vermeyen yurt çalışanı “Madem karantina var; biz bütün gün orada durduktan sonra neden eve gidiyoruz?” diye sorarak yurt çalışanlar­ının ve halk sağlığının dikkate alınmadığı­nı söyledi.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan KYK Milli İrade Kız Yurdu, KYK Şehit Özel Harekat Kız Yurdu ve KYK Şehit Özel Harekat Erkek Yurdu’na şimdiye kadar umreden dönen 3 bin 500 kişi yerleştiri­ldi.

SABAH KARANTİNA AKŞAM EV

Karantinay­a alınan yurtta çalışmak zorunda kalan personelle­r ise oldukça kaygılı. Karantina koşulların­da çalışmak istemeyenl­er ise zorlanıyor, rapor almak isteyenler sürgünle tehdit ediliyor. Yurt çalışanı yaşadıklar­ını şu sözlerle anlatıyor; “Sabah işe gidip, akşam eve geliyoruz. Madem karantina var; biz bütün gün orada durduktan sonra neden eve gidiyoruz? Eğer risk altındaysa­k neden eve gidip çocuklarım­ızı, anne babamızı tehlikeye atıyoruz?” diye tepki gösteriyor.

‘BU MU KARANTİNA!’

Yurtta çalışan bazı personelin olası bir hastalığı eve taşımamak için evine gitmediğin­i ve bu korku yüzünden yurtta kaldığını anlatan çalışan “Hastalığın yayılması için korkunç bir ortam oluştu. Bu

gerçek bir karantina değil. Burada çalışan insanların karantina boyunca muhakkak tıbbi bir bakımdan geçirilmes­i gerekiyor. Sonrasında da ücretlerim­izden kesilmeden 14 gün evimizde dinlenmemi­z sağlanmalı. Karantinad­an sonra öğrenciler­in sağlığı için bütün yurdun dezenfekte edilmesi gerekiyor” dedi.

YEMEKTE GERGİNLİK

Gece yarısı öğrenciler çıkarılara­k umreden gelenlerin yerleştiri­ldiği yurtlarda panik havası hakim. Yurt personelin­e umreden gelenlerin odalarında olacakla

rı, yemeklerin­in dahi odalarına götürülece­ği söylenmiş. Ancak yeterli kontrol sağlanamad­ığı için sosyal medyaya yansıyan görüntüler­de de görüldüğü gibi karantinad­a olması gerekenler yurt binası içinde ve dışında sürekli hareket halinde. Yemek dağıtımı da bahçede ve izdiham içerisinde yapılıyor. Bu sırada yemek dağıtan personelle yurda yerleştiri­lenler arasında gerginlikl­er de yaşanıyor. Yurt personelin­in yetersiz kalması nedeniyle idarenin bir yemek şirketiyle anlaştığı da öğrenildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye