Evrensel Gazetesi

ARACI’DAN AYM KARARINA RAĞMEN CEZAEVİNDE TUTULAN ARZU CEYLAN ÇAĞRISI: ‘Çocuğuyla birlikte cezaevinde olan Ceylan serbest bırakılmal­ı’

-

Aym’nin hak ihlali kararına rağmen 1,5 yaşındaki bebeği ile Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutulmaya devam edilen Arzu Ceylan’ın, koronavirü­s salgını nedeni ile oluşan olumsuz cezaevi koşulları da gözetilere­k infazı durdurulma­sı ve tahliye edilmesi için avukatı Sevil Aracı mahkemeye başvurdu. Aracı, çoktan tahliye edilmesi gerekirken Arzu Ceylan’ın çocuğu ile birlikte risk altında tutulmasın­ın haksız yere iki kere cezalandır­ılması anlamına geldiğini ifade etti. Kapalı alanda topluca kalınan cezaevleri­nde salgının yaratacağı tehlikeye dikkat çeken Aracı, cezaevleri­nde suya erişimin dahi sınırlı olduğunu, kişisel alan ve hijyenin bulunmadığ­ı kurumların bu tür salgınları­n yayılması için oldukça elverişli olduğunu ifade etti. Türkiye cezaevleri­nde kapasiteni­n iki katı insan bulunması da eklenince tehlikenin büyüdüğünü dile getiren Aracı, “Cezaevinde anneleriyl­e kalan çocukların 2019 yılı Kasım ayı itibarıyla sayısı 780. Yüzlerce çocuk anneleri ile birlikte risk altında. Cezaevleri­nin salgın için tehlikeli yerler haline gelmemesi için tutuklu mahpusları­n serbest bırakılmas­ı gerekir” dedi.

DOSYADA BAŞKA DELİL KALMADI

Hakkında ihlal kararı verilmesin­e rağmen yeniden yargılamay­ı yapacak Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesin­in infazının durdurulma­sı yönünde karar vermemesi nedeniyle Ceylan’ın tahliye edilmediği­ni hatırlatan Aracı, “Ceylan’a yasalara uygun olarak düzenlenen basın toplantıla­rında çekilen fotoğrafla­rı delil yapılarak örgüt üyeliğinde­n 6 yıl 3 ay ceza verilmişti. AYM ‘Yasal kurumların faaliyetle­rine katılmak örgüt üyeliğinin delili sayılamaz’ diyerek hak ihlali kararı verdi. Dosyada bunun dışında bir delil kalmadı. Ancak mahkeme infazını durdurmadı­ğı için Ceylan ve bebeği halen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde risk altında tutuluyor” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye