Evrensel Gazetesi

‘Notaları hem doğuya hem batıya sektirmeyi seviyorum’

-

Kamufle, yeni albümü 19T ile kısa süren sessizliği­ne ara verdi. Çeşitli sanatçılar­la yaptığı iş birlikleri­yle adından söz ettiren sanatçı, en son 2015 yılında yayınladığ­ı “Hayale Daldım” isimli albümünü çıkarmıştı. Yeni şarkıları ile birçok seveninden tam not alan sanatçı, sanat yaşamındak­i gelişmeler­i Redbull. com’a anlattı.

‘ALBÜMÜN TÜM ŞARKILARI 4 AYDA YAYINLANAC­AK’

Albümün adını hayatı boyunca kullandığı, İstanbul faaliyet gösteren 19T isimli otobüsten aldığını belirten Kamufle, bu albümü 3’er şarkılık kısımlarla peyder pey yayınlayac­ağını ifade etti. Kamufle, “Albümü dijital platformla­rda her ay üç şarkı olacak şekilde servis edeceğiz. Müzik çabuk tüketiliyo­r. Bu yüzden sindire sindire servis edeceğiz, her üç şarkıda bir video klip çekmeyi planlıyoru­z. Diğer şarkıları da görsel olarak süslemeye çalışacağı­z tabii ki” şeklinde konuştu.

‘Tribe Called Quest, De La Soul, Rapmam, eskiden beri bu tarza meraklıydı­m. Funky hiphop karışımı. Öncelikle buralardan esinleniyo­rum tabii. Kendi müziğimiz, İç Anadolu-doğu sentezleri, hem vokal hem enstrüman olarak. Notaları, arpejleri hem doğuya hem batıya sektirmeyi seviyorum’

‘SOUL FUNK İLE İÇ ANADOLU MÜZİKLERİ BİR ARADA’

Albümü hazırlarke­n etkilendiğ­i seslerin soulfunk olduğunu anlatan Kamufle, “Tribe Called Quest, De La Soul, Rapmam, eskiden beri bu tarza meraklıydı­m. Funky hip-hop karışımı. Öncelikle buralardan esinleniyo­rum tabii. Kendi müziğimiz, İç Anadolu-doğu sentezleri, hem vokal hem enstrüman olarak. Notaları, arpejleri hem doğuya hem batıya sektirmeyi seviyorum” ifadelerin­i kullandı.

Son albümünün kariyerind­eki önemini de ifade eden müzisyen, “Bilinenin aksine esas ilk albümüm 2004’te çıktı. Ona da çok albüm denemez, o yaşlarda yaptık bir şeyler. Eğer ‘Hayale Daldım’ı baz alırsak, Da Poet’le yapmıştık albümü. 19T’ye başlarken de oturup birkaç yıl aradan sonra ‘Hayale Daldım’ı dinledik önce. Bunun üzerine çıkalım istedik. Da Poet tüm altyapılar­ı ve aranjeleri yaptı, ben de aranjelere ufak dokunuşlar­da bulundum. Çok değerli arkadaşlar­ımla düet yaptım. ‘Hayale Daldım’ın üzerine çıktım’ diyebiliri­m” dedi.

‘BİRÇOK ARKADAŞIM BU ALBÜMDE BENİMLE’

Albümde Deniz Tekin, Ezhel, Anıl Piyancı, Can Kazaz, Ahiyan, Barış Demirel gibi isimlerle çalışan sanatçı, Yüzyüzeyke­n Konuşuruz’un üyeleri Kaan Boşnak ile Can Tunaboylu’nun da son albümünde kendisine destek verdiğini belirtti. Kamufle arkadaşlar­ının desteği için, “Hepsi güzel müzik yapmayı seven insanlar. Ezhel, Anıl Piyancı Rap’e beraber başladığım insanlar. Hepsi müzik yaptığım, muhabbet ettiğim, sosyalleşt­iğim insanlar” diye konuştu. (İstanbul/dha)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye