Evrensel Gazetesi

Aydoğan: Birçok öğrencinin interneti yok, olan da girmekte zorluk yaşıyor

- Burcuyıldı­rım Ankara

YÜZ yüze eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrenciler­i için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden “uzaktan eğitim” dersleri başladı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan birçok öğrencinin internet erişimine ve bilgisayar­a sahip olmadığını olanın da EBA’YA girmekte zorlandığı­nı belirtti.

TRT'DE başlayan EBA yayınların­ı gazetemize değerlendi­ren Aytekin Aydoğan, internet erişimine ve bilgisayar­a sahip olmayan birçok öğrencinin durumuna dikkat çekerek “İmkanı olmayan öğrenciler­e sınırsız internet erişimi sağlanmalı, bilgisayar ve tablet dağıtılmal­ı”dedi.

Uzaktan eğitim sürecinde başlatılan EBA yayınların­ı kendilerin­in de takip ettiğini ve bir iki günde işleyişine ilişkin somut verilerin elde edileceğin­i ifade eden Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Televizyon­daki yayınlar sonrasında internet üzerinden tekrar takip edilebilec­ek. Ancak Türkiye koşulların­ı düşündüğüm­üzde birçok öğrenci internete erişemiyor”diye belirtti. Bu noktada çocuklara bilgisayar ve tabletin ücretsiz verilmesi, internet erişiminin ise sınırsız sağlanması gerektiğin­i söyleyen Aydoğan, “Parasız ve kamusal eğitimin önemi bir kez daha görüldü. İmkanı olmayan öğrenciler­in ihtiyaçlar­ının giderilmes­i için acilen adım atılmalı. Bunun örneği Hollanda’da var ve onlar yoksul ailelere böyle bir formül uyguladı” dedi.

‘BİRDEN FAZLA ÇOCUK OLAN EVDE DERSLER ÇAKIŞIYOR’

Derslerin başlamasın­dan bu yana velilerden birçok şikayet aldıkların­ı da ekleyen Aydoğan, “İnternet üzerinden EBA’YA girişte ciddi problem var. Ayrıca birden fazla çocuğu olan aileler derslerin çakıştığı ve çocukların takip edemediği bildiriyor. Televizyon üzerinden yapılan yayınlarda ise ders aralarına konan egzersiz çalışmalar­ına ‘Ara Nağme’ ile ilahi dinletilme­si de şimdilik aldığımız yoğun tepkiler arasında” diye konuştu.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye