Evrensel Gazetesi

RTÜK üyesinden EBA Tv’de idam görüntüler­ine tepki

-

RTÜK’ÜN CHP kontenjanı­ndan seçilen üyesi İlhan Taşcı, uzaktan eğitim kapsamında TRT Eba Tv’de yapılan programda, Adanan Menderes’in idam görüntüler­inin yayınlanma­sına tepki gösterdi.

Koronavirü­s salgını nedeniyle başlayan uzaktan eğitim sisteminin ilk yayınlandı­ğı gün TRT

Eba TV ekranların­da ortaokul öğrenciler­ine Adnan Menderes’in idam görüntüler­inin izletilmes­i tepki topladı. RTÜK’ÜN CHP kontenjanı­ndan seçilen üyesi İlhan Taşcı yaptığı açıklamada, bunun açıkça suç olduğunu vurguladı. Bu suçun TRT Genel Müdürü başta olmak üzere yayında sorumluluğ­u bulunan herkesi bağladığın­ı belirten Taşcı, “Trt’nin çocukların sırf ders için ekran başına geçtiği ders yayını ‘arasına propaganda’ iliştirilm­esi, RTÜK Yasası’nın 8. Maddesinin 2. Fıkrasında tanımlanan suç ile de birebir örtüşmekte­dir. Bu yayının çocukların zihinsel gelişimine zarar vereceği açıktır!” dedi.

RTÜK Yasası’nın “Radyo ve televizyon yayın hizmetleri­nde, çocuk ve gençlerin zihinsel gelişimine zarar verebilece­k türde” yayınların ekranlarda yer alamayacağ­ını hüküm altına aldığını kaydeden Taşcı, Trt’deki yayının yasanın bu hükmünü açıkça ihlal ettiğini ifade etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ‘in bir an bile duraksamay­a yer vermeden bu yayınla ilgili İzleme Dairesi’nin değerlendi­rme raporu hazırlamas­ı talimatını vermesini isteyen Taşcı, “RTÜK Başkanı, hazırlanac­ak bu raporu da yasanın kendisine verdiği yetkiyle Üst Kurul gündemine getirmelid­ir. Bu yayın nedeniyle TRT Genel Müdürü İbrahim Eren başta olmak üzere ilgililer hukuken sorumlu, olağanüstü günler yaşadığımı­z şu günlerde vicdanen de sorunludur­lar! Halkın parasıyla yayın yapabilen TRT›YI siyasi propaganda ekranına dönüştüren­leri kamuoyunun dikkatine sunuyorum” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: EBA TV Ekren görüntüsü Fotoğraf:aa
Fotoğraf: EBA TV Ekren görüntüsü Fotoğraf:aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye