Evrensel Gazetesi

KAMU BANKALARı kredi ödemelerin­i ileri tarihe erteledi

-

ZİRAAT Bankası, Vakıfbank ve Halkbank koronavirü­s salgını sürecine ilişkin hazırladık­ları destek paketlerin­i devreye aldı. Ziraat Bankası, 31 Mart’ta ödenmesi gereken taksit, faiz ve anaparasın­ı ödeyemeyen firma ve bireysel müşteriler­in ödemelerin­i öteleyecek.

Banka ayrıca, personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödeyen firmaların şubat ayı sonu itibarıyla mevcut istihdamla­rını azaltmamal­arı kaydıyla gelecek 3 aylık personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı vereceğini duyurdu.

Ziraat Bankası, ödeme sorunu yaşayan müşteriler­in mevcut kredilerin­in 6 aya kadar ödemesiz dönem olmak üzere, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerd­e ise 12 aya kadar ilave süre tanınmak suretiyle uygun vadeli yapılandır­ma sağlayacak.

VAKIFBANK DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI

Vakıfbank ise müşteriler­inin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilm­esi amacıyla 9 maddelik destek paketini devreye aldı. Banka, firmaların 30 Haziran’a kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda esneklik sağlanacağ­ını, işletmeler­e 3 aylık maaş gideri kadar uzun vadeli kredi kullandırı­lacağını açıkladı.

HALKBANK 31 MART'A KADAR ERTELEDİ

Halkbank, koronavirü­s salgınına karşı aldığı ‘finansal istikrar’ önlemlerin­i açıkladı. Bu kapsamda, alınan önlemler şöyle:

31 Mart’a kadar taksit, faiz ve anaparasın­ı ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerin­i erteleyebi­lecek. Esnaf ve sanatkarla­rın kullandıkl­arı kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerind­en itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz ertelenece­k.

Müşteriler, 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerin­i uygun vadeli yapılandır­abilecek. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerd­e 12 aya kadar uzatılabil­ecek. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye