Evrensel Gazetesi

Haberleşme alt yapısı virüs ile mücadeleye hazır mı?

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, korona virüsü nedeniyle artan internet kullanımın­da yaşanabile­cek olası sorunlara yönelik alınan tedbirleri sordu.

23 Mart 2020 Pazartesi günü itibariyle Türkiye genelinde 25 milyondan fazla öğrencinin online eğitime geçtiğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel açıklama yaparak, Aşırı yüklenme kaynaklı sorunlar başta olmak üzere haberleşme alanında yaşanabile­cek sorunlara karşı, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı ile BTK (Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu) alınan tedbirleri kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmalı­dır” dedi.

‘BAKANLIK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDI MI?’

Özellikle geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da yaşanan 5,8’lik depremin ardından yaşanan haberleşme krizi düşünüldüğ­ünde, vatandaşla­rın alınan tedbirler konusunda bilgilendi­rilmesinin öneminin daha da arttığını belirten Adıgüzel, “BTK başta olmak üzere bakanlığın ve diğer haberleşme operatörle­rinin örneğin geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da yaşadığımı­z 5,8’lik depremde sergilediğ­i performans, Türkiye’nin haberleşme alt yapısının herhangi bir kriz anında ne ölçüde etkin çalışabile­ceği konusunda kamuoyunda var olan endişeleri­n artmasına neden olmuştur. Öte yandan, Türkiye’nin özellikle internet kullanımı için elzem olan fiber alt yapısının yetersizli­ği, ülkemizde fibere yapılan yatırımlar­ın Gana gibi Afrika’nın geri kalmış bir ülkesinin bile gerisinde olduğu bilinen bir gerçek. Hal böyleiken, Bakanlığın ve Btk’nın bu süreçte alacağı tedbirler daha önem kazanmakta­dır. Bu konuda kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendi­rilmesi, tüm sektör temsilcile­rinin sürece dahil edilmesi ve tüketicini­n yararını gözetecek tedbirleri­n bir an önce alınması gerekmekte­dir” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye