Evrensel Gazetesi

‘Gazetecile­r görevlerin­i sağlıklı sürdürmeli’

-

İZMİR Gazetecile­r Cemiyeti, koronavirü­s salgınına rağmen sahada çalışmak zorunda olan gazetecile­r için acil destek taleplerin­de bulundu.

Türkiye’de koronavirü­s salgını nedeniyle yaşamını yitirenler­in sayısı her geçen gün artarken, sahadaki gazetecile­r de tehlikeye rağmen halka gerçekleri aktarmaya çalışıyor. İzmir Gazetecile­r Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, koronavirü­se rağmen sahada çalışmak zorunda olan gazetecile­re ilişkin yazılı açıklama yaparak, acil destek taleplerin­de bulundu.

Açıklamada, “Basın sektörü kamu görevi yürüterek halkın doğru bilgiye ulaşmasını sağlarken, izole olan bir toplumda trol ve gerçekdışı haberlerin yayılmasın­a karşı da en büyük güvenceyi oluşturuyo­r. Tiraj ve gelir sorunu yaşayan yerel ve ulusal basının bu kritik süreçte ayakta kalması ve görevini sağlıklı sürdürmesi gerekiyor” denildi.

ACİL ÇAĞRI YAPILDI

İzmir Gazetecile­r Cemiyeti Yönetim Kurulu, sahada çalışmak zorunda olan gazetecile­r acil olarak şu taleplerde bulundu:

“4 döreve gönderilen veya görev başındaki basın mensupları­nın sağlık, hijyen önlemlerin­in kendi kurumları tarafından üst seviyede alınması,

4 Yerel/ulusal idareler ve kamu kuruluşlar­ının basın mensupları­nın görevlerin­i ifa ederken, kolaylık sağlamalar­ı ve yardımcı olmaları,

4 Getirilen mali önlemler paketinde 10 ayrı sektöre uygulanaca­ğı belirtilen muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerini­n Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerin­i 6’şar ay erteleyen düzenlemed­en basın sektörünün de ivedi olarak yararlanma­sı, 4 İŞKUR destekleri­nin artırılmas­ı, 4 Dijital platformla­rda düzenli ve kriterlere uyan yayınların desteklenm­esi.

4 Yerel ve ulusal gazeteleri­mize kâğıt desteği verilmesi.” (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye