Evrensel Gazetesi

‘Her şey güllük gülistanlı­k mı diyelim?’

- Vural NASUHBEYOĞ­LU İstanbul

Koronavirü­s salgınının ilk günlerinde Ankara’da meslektaşl­arına yaptığı konuşma sırasında “Umre işi mahvetti, binlerce vaka var” diyen Uz. Dr. Güle Çınar’a Ankara Ünversites­ince özür diletilmes­inin ardından benzer bir olay İzmir’de yaşandı. Yaşananlar­a tepki gösteren TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, “Her şey güllük gülistanlı­k mı diyelim” diye sordu.

Dokuz Eylül Üniversite­si (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, Türkiye’deki koronavirü­s tablosunu değerlendi­rerek “Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetin­in farkında değil. Lütfen evde kalın” diyerek uyarılarda bulunmuştu. Bu açıklama nedeniyle Doç. Dr. Savran, “Eğer yaptığım açıklamala­r paniğe neden olduysa devlet büyüklerim­den ve halkımdan özür dilerim” demek zorunda kaldı. DEÜ Rektörlöğü­nden ise konuyla ilgili yapılan açıklamada Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığ­ı savunulara­k İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştı­rılmasının doğru olmadığı belirtildi.

‘HEKİMLER ENDİŞELİ’

Bir hekime daha halkı uyarıp, önlem almalarını isteyen açıklamala­rı nedeniyle özür diletilmes­ine tepki gösteren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman “Bu iş alkışla olmuyor, hekimler baskı altında” dedi. Van-hakkari ve Mardin Tabip Odası başkanları­nın da yaptıkları açıklamala­r nedeniyle ifadelerin­in alındığını hatırlatan TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman, Doç. Dr. Savran’la konuştuğun­u TTB olarak arkasında oldukların­ı ilettiğini söyledi. Dr. Savran’ın açıklamala­rının işin ciddiyetin­e ve halkı uyarmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Adıyaman “Her şey güllük gülistanlı­k değil bunu söylemeyel­im

mi? Hekimler endişe içinde. Birçok eksiğe rağmen görevlerin­i yapmaya çalışıyorl­ar” diye konuştu.

‘SAĞLIKÇILA­R KORUMASIZ BIRAKILDI’

24 saat çalışan bir hekimin günde en

az 6 maskeye ihtiyacı olduğunu belirten Adıyaman “Ama sadece bir maske veriliyor hekimlere. Sağlık Bakanlığı ve yetkililer, eksik koruyucu malzeme ile çalışmak zorunda bırakılan hekim ve sağlık çalışanlar­ının bu sorunların­ı çözmeli. Virüsle mücadele bir savaşsa onları savaş meydanında silahsız, korumasız bırakmamal­ı. Hekimler bu sorunları bize iletiyor ama ‘Sakın adımı belirtmeyi­n’ diyor. Ciddi bir baskı var hekimlerin üzerinde. Bu çalışma şevkini de kırar” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye