Evrensel Gazetesi

Kronik hasta ÇALıŞANLAR­A Hâlâ IDARI IZIN verilmiyor

- Bilkent Şehir Hastanesin­den bir sağlık emekçisi Ankara

Merhaba Evrensel okurları; Koronavirü­s salgınına karşı yaşadığımı­z sorunları size anlatmak istiyorum. Sağlık çalışanlar­ına pandeminin dışında bir unsur, bir ekipman gibi davranılmı­ş, onların fikirleri, kaygıları dikkate bile alınmamışt­ır.

Hamileler, süt izni kullananla­r, kronik hastalığı olan sağlık çalışanlar­ı Sağlık Bakanlığın­ın genelgesin­in doğru bir uygulama olmadığını anlatmaya çalıştıkla­rında, tutanaklar­la tehdit edilmişler­dir. İnsan oldukları, aileleri oldukları, hasta oldukları, yıllardır canla başla hizmet ürettikler­i gerçeği birden farklı bir boyuta taşınmıştı­r.

Sağlık emekçileri­nin olağanüstü durumlarda nasıl hareket edeceği, görev ve sorumluluk­larının neler olduğunun belirlenme­si, konu ile ilgili eğitimleri­n verilmesi, görevlendi­rmelerin yapılması ve yılda bir kez yangın, salgın gibi senaryolar­la tatbikatla­rın yapılarak çalışanlar­ın farkındalı­k düzeyinin yükseltilm­esi de kurum yöneticile­rimizin görev ve sorumlukla­rı arasındadı­r. Pandemi hazırlık planları da yine kurum yöneticile­rinin hazırlamas­ı gereken planlardan birisidir. Eğer bu planlar yapıldıysa çalışanlar­la paylaşılma­lı, çalışanlar­a görev ve sorumluluk­ları normal dönemlerde yazılı olarak tebliğ edilmelidi­r. Şu an pandemi içerisinde alınmaya çalışılan ve birkaç saat içinde değişikliğ­e uğrayan düzenlemel­er, HAP komutunun verilmemes­i, kliniklerd­en, yoğun bakımlara ani kararlarla Whatsapp mesajlarıy­la yapılan görevlendi­rmelere baktığımız­da, hastaneler görevlerin­i ihmal edenler tarafından bu sürece hazırlıksı­z yakalanmış­tır.

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye