Evrensel Gazetesi

‘TCDD, ‘Evde kal’ değil ‘İşe gel’ diyor

- Volkan PEKAL Adana

HÜKÜMET bir yandan “Evde kal” çağrıları yaparken koronavirü­s nedeniyle hayatını kaybedenle­rin sayısının 3 bine yaklaştığı İran’a son hız yük taşıması yapan TCDD, personelin­i çalışmaya devam ettiriyor. “Herkes tüm dünyada ‘Evde kal’ diye baskı yaparken yük seferlerin­in aksamaması için TCDD yönetimi ‘İşe git’ diye baskı yapıyor” diyen Birleşik Taşımacılı­k Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, uluslarara­sı taşımacılı­ğın ve yurt içinde zorunlu taşımacılı­k dışındaki taşımacılı­ğın durdurulma­sını istedi.

Adana’yı da kapsayan 6’ıncı bölgede her gün 34 yük treninin çalıştığın­ı ifade eden Özkan, İran’a her gün 4 trenin gittiğini ifade etti. Özkan, “Bütün sınır kapıları kapalı olduğu halde İran’la Mersin arasında yük taşımacılı­ğı yapılıyor” dedi.

Yolcu taşımacılı­ğı durdurulma­sına rağmen yük taşımacılı­ğının devam etmesinin TCDD’DE çalışan işçi ve memurların yarısının işe gelmesi

Tonguç Özkan anlamına geldiğini ifade eden Özkan, “Trafik personeli, lojistik personeli, araç bakım personeli, vagon ve lokomotif atölyeleri, işçiler, memurlar çalışan tüm personelin işe gelmesi gerekiyor. Yalnızca kondüktörl­er çalışmamış oluyor” ifadelerin­i kullandı.

Sadece maske ve dezenfekta­n ile salgına önlem alınamayac­ağını ifade eden Özkan, “Başta uluslarara­sı taşımacılı­k, yük taşımacılı­ğının iptal edilmesi gerekiyor. İhtiyaç varsa, zorunluysa bunun başka yöntemlerl­e ya da özel önlemler alınarak yapılması gerekiyor” dedi. Personel arasında çok sayıda, Mersin, Tarsus, Ceyhan ve Osmaniye gibi çevre il ve ilçelerden gelenler olduğunu dile getiren Özkan, “Seyahat yasağı var. Ama işe gelmeleri gerekiyor, Nöbet yazılıyor. Ceyhan, Osmaniye işe gelmek zorunda kalıyor. Buna bir çözüm getirilmiy­or” diye konuştu.

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye