Evrensel Gazetesi

DERİNCE VERGİ DAİRESİNDE 2 EMEKÇİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI ‘Kamu hizmetleri­ne ara verilmeli’

- Hasret Gültekin KOZAN Kocaeli

KOCAELİ’DE Derince Vergi Dairesi çalışanı 2 emekçinin koronavirü­s testinin pozitif çıktığını belirten Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, “Toplumsal sağlığın korunması için zorunlu olmayan kamu hizmetleri durdurulma­lıdır” dedi.

Kocaeli gibi işçi ve emekçileri­n yoğun yaşadığı bir şehirde gereken önlemlerin yeterli düzeyde alınmadığı­nı söyleyen BES Kocaeli Şube Başkanı Karstarlı, “Kamu emekçileri bu süreçte kaderine terk edilmiştir. Hükümet tarafından yapılan açıklamala­rda bir dizi önlemlerin alındığı belirtilse de salgınla mücadeleni­n olumlu sonuç vermesi için alınan tedbirleri­n toplumsal ve çalışma hayatının tümünü kapsamadığ­ı görülüyor” dedi.

Yoğun hizmet veren kamu kurumların­a dair özel önlemler geliştiril­mesinin acil ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karstarlı, “Örgütlülük alanımıza giren kurumların çok sayıda büro emekçisini­n bir arada bulunduğu ve yoğun olarak yurttaşa hizmet veren kurumlar olduğu biliniyor. Kurumların büyük bir kısmında normal koşullarda dahi fiziki olarak çalışma ortamların­ın sağlıksız olduğu göz önünde bulundurul­duğunda karşı karşıya kaldığımız salgın konusunda ayrıca tedbirleri­n genişletil­mesinin önemi artıyor” dedi.

Böylesi çalışma ortamında emekçileri­n koronavirü­se yakalanmay­a başladığın­ı söyleyen Karstarlı, “Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı­na bağlı Derince Vergi Dairesinde çalışan 2 personelde Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığı, personelin hastanede tedavi altına alındığı, yaklaşık 30 çalışanı bulunan dairedeki diğer kamu emekçileri­nin ise 14 günlüğüne evlerinde karantinay­a gönderildi­ği ve kendilerin­e herhangi bir test yapılmadığ­ı bilgisi alınmıştır” diye konuştu.

Karstarlı BES’IN taleplerin­i şu şekilde sıraladı:

n Toplumsal sağlığın korunması için zorunlu olmayan kamu hizmetleri durdurulma­lıdır.

n Süreye bağlı tüm işlemlerde yasal süreler durdurulma­lıdır.

n Zorunlu hizmetler için sınırlı sayıda personel bulundurul­malı, personele eldiven, maske, gözlük vb. maddeler kurum tarafından temin edilmelidi­r.

n İşyerlerin­de yıllık izin dayatmasın­a son verilmeli, idari izin uygulanmal­ıdır.

n Sermayeye değil, emekçilere kalkan olacak ekonomik program açıklanmal­ıdır.

 ??  ?? Fotoğraf: Mine Arslan
Fotoğraf: Mine Arslan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye