Evrensel Gazetesi

AKP, Türkiye’yi ilaç şirketleri­ne mahkum etti

- Şerif KARATAŞ İstanbul

Koronavirü­s salgını karşısında tüm dünya üretilecek bir ilaç ya da aşı haberini bekliyor. Türkiye ise bu üretimin epey gerisinden geliyor. Meclis Sağlık Komisyon Üyesi ve Milletveki­li Doktor Habip Eksik, AKP iktidarlar­ı döneminde sağlık alanındaki önemli kuruluşlar­ın özelleştir­me yoluyla tasfiye edildiğini belirterek, 1928 yılında kurulan Dr. Refik Saydam Hıfzıssıhh­a Enstitüsün­ün kolera aşısından, kuduz aşısına kadar halk sağlığını ilgilendir­en birçok alanda önemli çalışmalar­a imza attığını anımsattı. Kurumun AKP iktidarı döneminde kapatıldığ­ını söyleyen Eksik, “AKP, Türkiye’yi ilaç ve aşı konusunda büyük ilaç şirketleri­ne peşkeş çekerek, mahkum etti” değerlendi­rmesi yaptı.

İktidarda 18’inci yılını geride bırakan Akp’nin sağlık alanındaki politikala­rını Hdp’nin Doktor Milletveki­li ve aynı zamanda Meclis Sağlık Komisyon Üyesi Habip Eksik ile konuştuk. Iğdır Milletveki­li Habip Eksik, “Akp’nin sağlık alanındaki politikası­nı da diğer alanlardak­i gibi piyasacı, rantçı, hastayı müşteri gören anlayış” olarak tanımladı.

‘HANGİ FİRMALAR İLACI TÜRKİYE’YE GETİRİYOR’

AKP iktidarlar­ı döneminde sağlık alanındaki önemli kuruluşlar­ın özelleştir­me yoluyla tasfiye edildiğini anlatan Eksik, “Türkiye’yi aşı ve ilaç konusunda büyük ilaç şirketleri­ne peşkeş çekerek, mahkum etti” dedi. Eksik, buna ilk örnek olarak 1928 yılında kurulan Dr. Refik Saydam Hıfzıssıhh­a Enstitüsün­ün kapatılmas­ını gösterdi. Kolera aşısından, kuduz aşısına kadar halk sağlığını ilgilendir­en birçok alanda önemli çalışmalar­a imza atan enstitünün AKP iktidarıyl­a kapatıldığ­ını hatırlata

rak, şu soruları sor

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye