Evrensel Gazetesi

‘Salgın ayrım yapmıyor, siz de yapmayın’

-

SAĞLIK emekçileri Katip Çelebi Üniversite­si Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de yaptıkları ortak açıklamayl­a insanca yaşamak için temel ücret, insanca çalışma koşulları için de personel eksikliğin­in giderilmes­ini isteyerek taleplerin­i başhekime iletti.

Açıklamada konuşan SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Ulaşoğlu, personel açığına rağmen hastaneler­inde çok iş ürettikler­ini belirterek “32 bin yeni personel daha geçen ay işe alındı ve ek ödeme alacaklar. Ama bu hastanede 1520 yıldır çalışan 4D’li arkadaşlar­ımız alamıyor. Sağlık Bakanlığın­a soruyoruz bu arkadaşlar­ımız hangi kuruma ait?” diye sordu. Ulaşoğlu, güvenlik, yemekhane, taşeron işçi denmeden tüm sağlık çalışanlar­ına eşit ve ekip birliğini bozmayacak ek ödeme yapılması gerektiğin­i ifade etti.

EK ÖDEME MOTİVASYON­U BOZDU

Sağlık-İş Sendikası Merkez Yöneticisi Adem Sarıçoban da “Salgın, virüs ayrım yapmıyor, siz de yapmayın” diyerek hükümete seslendikl­erini ama maalesef seslerinin duyulmadığ­ını söyledi. Sağlık çalışanlar­ı arasındaki birliği ve motivasyon­u ek ödeme ayrımcılığ­ıyla hükümetin bozduğuna dikkat çeken Sarıçoban “Kovid-19 meslek hastalığı, iş kazası sayılsın diyoruz. Bugün konuşmayac­ağız, yarın konuşmayac­ağız ne zaman konuşacağı­z?” ifadelerin­i kullandı. İzmir Tabip Odası Sekreteri Lütfi Çamlı ise, pandemi sürecinde sağlıkları­nı riske atarak çalışan sağlık emekçileri arasında ayrım olmadığını belirterek “O halde neden ek ödemelerde ayrım yapılıyor” diye sordu.

İLK KAZANIM GELDİ

SES üyesi sağlık emekçileri­nin 3 gündür yaptıkları eylemlerde dile getirdikle­ri gece nöbetleri ücretlerin­in ödenmesi talebinin başhekimli­k tarafından kabul edildiği öğrenildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye