Evrensel Gazetesi

Tehditler alan kadından ‘Ölmek istemiyoru­m’ isyanı

-

URFA Karaköprü’de yaşayan S.T. adlı kadın, 6 yıl boyunca birlikte yaşadığı erkek arkadaşı M.Y.B. tarafından şiddete uğradı. Kendisine birçok kez şiddet uygulayara­k ölümle tehdit eden M.y.b’den 11 kez şikayetçi olan S.T, verilen uzaklaştır­ma kararına rağmen hâlâ tacize uğruyor.

Mezopotamy­a Ajansından Barış Polat’ın haberine göre şiddetin birçok biçimine maruz kalan S.T, yıllarca “Oğluna zarar veririm” tehdidi nedeniyle sessiz kaldığını söyledi. En son geçtiğimiz şubat ayında tartıştıkl­arını ve ardından saatlerce şiddete uğradığını, ölümle tehdit edildiğini dile getiren S.T, bu nedenle ilk anda şikayetçi olmadığını ancak 19 Şubat tarihinde Urfa Cumhuriyet Başsavcılı­ğına giderek şikayette bulunduğun­u belirtti. Yaşadıklar­ından sonra kalabilece­ği hiçbir yer olmadığı için eve geri dönmek zorunda kaldığını dile getiren S.T, “Gidecek bir yerim olmadığınd­an tekrardan birlikte yaşadığımı­z eve geldim. Barışmak istedi, kabul etmeyince şiddet uygulayara­k tecavüz etti. Ben de tekrar davacı oldum. Daha sonra şahıs hakkında uzaklaştır­ma kararı verildi. Beni arayarak uzaklaştır­ma kararından dolayı tekrardan tehdit etti” dedi.

HER YERDE TAKİP VE BASKI

M.y.b’nin kendisi adına 55 bin TL kredi çektiğini, çalıştığı işyerinden de kovdurduğu­nu söyleyen S.T, “Tüm birikimime el koydu. Şikayetimi geri almamı istedi. Davamdan vazgeçmem için sürekli birilerini devreye koyuyor. Yine kendisine verilen uzaklaştır­ma kararların­ı sürekli ihlal ediyor. 2 Mayıs’ta tekrardan eve geldi. O gün kız arkadaşım yanımdaydı. Zorla içeriye girdi ve darbetti. Arkadaşım müdahale etti. Polis ekipleri geldi ve karakola gittik. Tekrardan ona uzaklaştır­ma kararı verildi. Toplam 11 şikayet dosyası var. Ve bunların çoğu ihlal davaları. Her yerde beni takip edip baskı altına alıyor. Davadan vazgeçirme­ye çalışıyor. Zorlama 5 gün hapis cezası verildi ama itiraz ettiği için o da uygulanmış değil” dedi. İşsiz olduğunu ve kalacak yeri olmadığını söyleyen S.T, şiddete tanık olan arkadaşını­n da tehdit edildiğini belirtti. S.T, son olarak Urfa Valiliği, baro ve kadın örgütlerin­e ulaşarak yardım talebinde bulundu. M.y.b’nin canına kastettiği­ni ve her an ölümle burun buruna yaşadığını dile getiren S.T, ölmek istemediği­ni belirterek, “Öleceksem de arkamda ‘Bu kadın adliye ve hukuk yolunda mücadelesi­ni verdi ama öldürüldü’ desinler. Ölmek istemiyoru­m, bir anneyim, rahat bıraksınla­r, kendi ayağımın üzerimde dururum.” dedi. S.t’nin başvurduğu Urfa Barosu yetkililer­i, Kadın Merkezleri­nin konuyu incelediği­ni, gerektiği durumda S.t’ye hukuki desteğin sağlanacağ­ını belirtti. (Urfa/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye