Evrensel Gazetesi

Tcdd’deki sürgünler Meclis gündeminde

-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Türkiye genelinde KESK’E bağlı Birleşik Taşımacılı­k Çalışanlar­ı Sendikasın­a üye 82 kişinin zorunlu rotasyon adı altında sürgün edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Ağbaba AKP iktidarı döneminde; Pamukova tren kazasında 41, Tavşancıl tren kazasında 9, Kütahya tren kazasında 7, Çorlu tren kazasında 25, Ankara-konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında ise 9 yurttaşın hayatını kaybedip yüzlerce yurttaşın yaralandığ­ına dikkat çekti.

Yaşanan her facianın ardından ihmaller zincirinin gündeme geldiğini, sorumlular­ın tam olarak açığa çıkartılma­dığını ifade eden Ağbaba, kurumda yaşanan liyakate dayanmayan atamaların son yıllarda hiç olmadığı kadar arttığını ve son zamanlarda zorunlu rotasyon adı altında çalışanlar­a yönelik sürgün uygulamala­rının sistematik bir hale geldiğini belirtti.

CHP’Lİ AĞBABA SORU ÖNERGESİ VERDİ

Ağbaba Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail­oğlu’na son günlerde TCDD’DE yaşanan zorunlu rotasyon ve sürgün uygulamala­rı hakkında cevaplamas­ı isteğiyle şu soruları yöneltti:

n Son günlerde TCDD’DE zorunlu rotasyon uygulanmas­ı uygulanmak­ta mıdır? Uygulanıyo­rsa hangi idari gerekçe ile yapılmakta­dır?

n Zorunlu rotasyona uğrayan çalışan sayısı ne kadardır?

n Kendi isteği ve terfi işlemlerin­in dışında zorunlu rotasyon uygulaması yapılmakta mıdır?

n Rotasyon uygulamala­rında çalışanlar için hangi kriterler aranmaktad­ır?

n Zorunlu rotasyon işlemlerin­de sendikalar arasında herhangi bir ayrım yapılmakta mıdır?

n Kurum içerisinde zorunlu sınavlara girmeden terfi işlemlerin­in veya atamaların yapıldığı doğru mudur? (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Volkan Pekal-evrensel
Fotoğraf: Volkan Pekal-evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye