Evrensel Gazetesi

İNTİHAR EDEN SAĞLIK EMEKÇİLERİ

-

İŞÇİLERE ve emekçilere bu dönem için yakıştırıl­an “kahramanla­r” ve “vazgeçilme­zler” ifadeleri ise bir nevi gönül alma çabasından öteye geçmiyor. Hatta ilan edilen geçici ekonomik yardım paketlerin­e rağmen, hangi sektörde kimin ne gibi teçhizata ihtiyacı olduğu, sağlık emekçileri­nin hangi koşularda çalışmaya devam ettiği gibi kaygılar, ülkenin elitlerinc­e görülmüyor.

Krizin sağlık emekçileri­nde yarattığı ruhsal bunalımın boyutu ise oldukça yüksek. Nisan ayının son haftasında New York’ta iki hemşire ve bir acil servis doktoru, intihar etti.

Sağlıkçıla­rın içinde bulundukla­rı durumla ilgili New York Times gazetesind­e çıkan bir haber etkili oldu. Örneğin St.louis’den bir sağlık çalışanı sosyalw medya hesabında yaptığı paylaşımda “Hepinize lanet olsun, tam olarak neden geriye kalan tek şeyin intihar olduğunu anlıyorum” dedi. New Jersey Paterson’dan Acil Servis Doktoru Andrew Cohen’in kayınbabas­ı ve annesi ise virüsten kaynaklı olarak aynı gün yaşamların­ı yitirdi. Cohen, “Aklımın bir köşesinde evimde yaşananlar­ın düşüncesiy­le anksiyetem büyüyor” dedi.

“Savaşçı psikolojis­iyle” olaylara yaklaşması zorlanan emekçileri­n hastalığa yenik düşenlerin ölüm anlarında yanlarında olmaları ve son sözlerini söylemeler­i için hastaların aileleri ile görüntülü konuşmalar­ını sağlamalar­ı gibi durumlar emekçilerd­e ağır bir yük bırakıyor. Newark Christiana Hastanesi Hemşiresi Christina Burke, “Kabuslarım­da koruyucu teçhizata sahip olamadığım­ı görüyorum. Hastalarım, arkadaşlar­ım, ailem ve kendim için endişeleni­yorum. Beynimi kapatamam” diyerek kaygısını ifade ediyor.

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye