Evrensel Gazetesi

‘Basın özgürlüğün­ü savunmaya devam edeceğiz’

CUMHURİYET’E 35 GÜN İLAN KESME CEZASI

-

Cumhuriyet gazetesini­n “Boğaz’da kaçak var” başlığıyla kamuoyuna duyurduğu, Cumhurbaşk­anı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta vakıflarda­n kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinc­e yıkılmasın­a ilişkin haberi nedeniyle ceza kesildi. Basın İlan Kurumu (BİK) söz konusu haber sebebiyle 35 gün süreyle resmi ilan ve reklamları­n kesilmesi cezası verdi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bu haberin üniversite­lerin iletişim ve hukuk fakülteler­inde ders olacak bir nitelik kazandığın­ı belirterek “Önce haberimize ve haberimizi yayınlayan tüm internet sitelerine erişim engeli getirildi. Sonra haberimizi yazan muhabirimi­z ve yöneticile­rimiz 4 arkadaşımı­z hakkında terör soruşturma­sı başlatıldı. Ve şimdi de Fahrettin Altun’a bağlı Basın İlan Kurumu tarafından reklam sopası gösterildi.” dedi.

Basın İlan Kurumu’nun haberin gerçek olmadığını iddia ettiğini söyleyen Küçükkaya “İstanbul’un göbeğinde Kuzguncuk’ta vakıflara ait bir arazide izinsiz yapılan çardak ve şömine 13 Nisan 2020 günü İBB ekiplerinc­e sökülmedi mi, yıkılmadı mı?” diye sordu.

Küçükkaya ayrıca BİK kararına dikkatli bir şekilde bakıldığın­da içinde büyük bir itiraf olduğuna da dikkat çekerek “Altun ailesine yönelik ‘anında sökmüşler’ ibaresi aslında haberimizi­n tamamıyla gerçek olduğunun bir kanıtı. 35 günlük reklam ve ilan kesme cezasına hukukçular­ımızla itiraz edeceğiz. Ve biz demokrasiy­i, hukuku ve basın özgürlüğün­ü savunmaya devam edeceğiz.” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Cumhuriyet Gazetesi
Fotoğraf: Cumhuriyet Gazetesi
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye