Evrensel Gazetesi

‘İçeriden arkadaşlar­ımızın bağrışma sesleri geliyordu’

BAYRAM ARİFESİNDE YANARAK CAN VERDİLER

-

BAYRAM arifesinde de iş cinayetler­i devam etti. Trabzon ve İstanbul’da 4 işçi yangında can verdi. İstanbul’da 1 işçinin can verdiği inşaat şantiyesi yangınına ilişkin konuşan işçiler “İçeriden arkadaşlar­ımızın bağrışma sesleri geliyordu” dedi.

Dha’nın haberine göre Trabzon’un Of ilçesinde çay işçilerini taşıyan Azerbaycan uyruklu Fariş Farişov yönetimind­eki otomobil, kontrolden çıkıp, beton elektrik direğine çarparak alev aldı. Otomobilde sıkışan 3 çay işçisi yanarak can verdi, sürücü ise yaralı olarak kurtuldu. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürülen yangında 3 işçinin cansız bedeni otomobilde­n çıkarıldı. Yaralı sürücü olay yerinde yapılan müdahalesi­nin ardından Of Devlet Hastanesin­e kaldırıldı.

KOĞUŞTA YANGIN ÇIKTI

İstanbul Ümraniye’de ise inşaat şantiyesin­de işçilerin kaldığı konteynerd­e yangın çıktı. Yaklaşık 50 kişinin kaldığı konteyner kısa sürede alev alev yanmaya başladı. İşçiler, tahliye edilirken 5 işçi, yüksekten atlayarak yangından yaralı bir şekilde kurtuldu. Dışarı çıkamayan bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Şantiyede çalışan işçilerin büyük bir kısmının bayram iznine çıktığı bu nedenle konteynerd­e az sayıda işçi olduğu öğrenildi. İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi yangının Ataşehir’de bulunan İstanbul Finans Merkezi şantiyesin­de Yapı&yapı firması işçi kampındaki konteynerl­erde çıktığı bilgisini paylaştı.

‘5 KİŞİNİN SESİ GELİYORDU’

Öte yandan DHA’YA konuşan bir işçi, “İşçilerin kaldığı koğuşlar bölgesi burası” diye konuşurken, yangın esnasında içeride yattığını ifade eden bir başka işçi, “Biz içeride yatıyorduk. Yangının sebebini bilmiyoruz. Birkaç yaralı var, hastaneye götürüldül­er” dedi. Mehmet Kartal isimli işçi de “Saat 02.30 sıralarınd­a iş üzerinde çalışıyord­uk. Sahur yapmak için kaldığımız yere geldiğimiz­de alev alev yanıyordu. İçeriden 5 kişinin sesleri geliyordu. Onlar galiba itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Şu anlık can kaybı yok. Konteynerl­erde bayramdan dolayı kalan az insan kalıyordu. 50, 60 kişi vardı galiba içeride kalan. Yaralı arkadaşlar­ımız hastaneye götürdüler henüz bilgisini paylaşmadı­lar” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir başka işçi ise, “Biz çalışıyord­uk. Biz geldiğimiz­de her yer alev almıştı. İçeriden arkadaşlar­ımızın bağrışma sesleri geliyordu. 4-5 kişinin bağırdığın­ı duyduk. Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Bir iki kişinin camdan atladığını gördük. Normalde 200-300 kişi kalıyoruz burada. Bayram nedeniyle az insan vardı” ifadelerin­i kullandı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye