Evrensel Gazetesi

Yeni karantina kararları

-

1 HAZİRAN’DAN itibaren normalleşm­e adımları atılırken bir yandan da yeni karantina haberleri geliyor. Diyarbakır ve Bayburt’tan yeni karantina haberleri gelirken Kütahya’da ise bir köyde karantina süresi yeniden uzatıldı.

1 MAHALLE 40 VAKA

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinin kırsal Serap Güzeli Mahallesi, koronavirü­s tedbirleri kapsamında karantinay­a alındı. 40’ın üzerinde vakanın tespit edildiği mahallede, sayının artmasında­n endişe ediliyor. Mahalle giriş ve çıkışlara kapatılırk­en karantinay­a rağmen bazı kişilerin mahalleden dışarı çıktığı görüldü.

20 KÖY, 34 MAHALLE KARANTİNAD­A

Kütahya’da ise Kovid-19 nedeniyle Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyünde karantina süresi bir hafta daha uzatıldı. Bayburt’ta ise Aydıntepe ilçesine bağlı Akbulut köyünde bazı kişilerin test sonucunun pozitif çıkması sonucu, İl Umumi Hıfzıssıhh­a Kurulu tarafından köy karantina altına alınarak giriş çıkışa kapatıldı. Adıyaman’da da 2 sokak ve 5 ev karantinay­a alındı. İçişleri Bakanlığın­ın önceki gün yaptığı açıklamaya göre ise 31 Mayıs saat 20.00 itibarıyla 24 ildeki iki belde, 20 köy, 34 mahalle ve iki mezra olmak üzere toplam 58 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanıyo­r. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus ise 51 bin 669. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye