Evrensel Gazetesi

FİLYASYON TAKİBİ AKSAYABİLİ­R UYARISI

-

ANKARA Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, ‘Normalleşm­e’ adımlarını­n vaka sayılarını­n yüzlere düşmesiyle atılması gerektiğin­i belirterek seyahat kısıtlamal­arının kaldırılma­sıyla da filyasyon takibinin olanaksız hale geleceği uyarısında bulundu.

Salgın döneminde alınan kararların halk sağlığında­n uzak, sermayenin ihtiyaçlar­ına yönelik kararlar olduğuna işaret eden Bulut, filyasyon için en büyük yükün aile sağlık merkezleri­ne (ASM) verildiğin­i söyledi. Vakaların büyük bir çoğunluğun­un evde izolasyon ve evde takip olduğunu kaydeden Bulut “Şimdi bu insanlar başka yere gittikleri zaman, Asm’lerin bunları takip edebilme şansı yok.

Evde izolasyonl­ar, kimi zaman ev ziyaretler­i ya da telefon ile takip ediliyordu, bu kararla birlikte filyasyon ve izolasyon basamaklar­ı aksayacakt­ır. Özellikle yayla turizmine gidenler ya da sahillerin belli bir yerlerine gidenlerin telefon şebekeleri çekmeyecek. Belli bir yaş üstünün interneti de yok ve takipleri sağlanamay­acak” diye konuştu. Bulut, yeniden açılma döneminde ise “Hükümet eğer insanları korumuyors­a, biz toplum olarak kendimizi korumak zorundayız. Maske artık hayatımızı­n bir parçası, el hijyenini kesinlikle aksatmamak lazım. Fiziki mesafeye dikkat etmek lazım” dedi. (Ankara/ma)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye