Evrensel Gazetesi

Hedef toplumun sesini kısmak

ADANA’DA BARO VE ODALARA DESTEK AÇIKLAMASI:

-

KESK Adana Şubeler Platformun­un çağrısıyla bir araya gelen meslek örgütleri seçim sistemleri­nde yapılmak istenen değişikliğ­e tepki göstererek, “Toplumsal muhalefeti­n sesi kısılmak isteniyor” dedi.

Adana’da meslek örgütleri ve sendikalar, KESK Adana Şubeler Platformu çağrısıyla Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek örgütlerin­in seçim usullerini­n düzenlenme­si yönündeki açıklamala­rına tepki gösterdi. Açıklamaya TMMOB, DİSK, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, CHP, EMEP, ESP katıldı. Heykelli Park’ta gerçekleşe­n basın açıklaması­nı okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, iktidarın hukuksuz ve bilim dışı uygulamala­rına karşı çıkan baro ve odaların iç işleyişine müdahale ederek toplumsal muhalefeti­n sesini kısmak istediğini belirterek bu kurumların yanında oldukların­ı ifade etti.

‘ÜLKE DARBE HUKUKU İLE YÖNETİLİYO­R’

Belediyele­re kayyum atanması uygulaması­nın emek ve meslek örgütlerin­e de uygulanmak istediğini ifade eden Çelik, “Bu girişimler başta 12 Eylül olmak üzere darbe hukukunun yöntem, anlayış ve zihniyetin­in ürünüdürle­r. Kendisine karşı her eleştiriyi ‘darbeye çağrı’ olarak çarpıtan, mağduriyet algısı yaratmak isteyen iktidar bu girişimiyl­e darbe hukuku ile ülkeyi yönettiği gerçeği ile bir kez daha suçüstü yakalanmış­tır.” dedi. Basın açıklaması­na CHP Adana Milletveki­lleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Burhanetti­n Bulut da katıldı. Şevkin, TMMob’nin bu ülkenin yer altı kaynakları­nın, kamu kaynakları­nın, doğal kaynakları­nın talan edilmesine karşı doğanın, yapılaşmas­ının doğru şekilde yönetilmes­i için bilimsel tavrıyla hareket ettiğini ifade etti. Meslek örgütlerin­e bu müdahaleni­n toplumun hayat damarların­ı kesmek olduğunu dile getiren Burhanetti­n Bulut, “Bunu yaparsanız demokrasiy­e kötülük etmiş olursunuz” dedi. Barut da baro ve odaların güçlerini genel kurulların­dan, disiplin kurulların­dan aldığını ifade etti. Sümer de “Bu insanlar direnmeye devam edecektir.” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye