Evrensel Gazetesi

20 yaşındaki Çakan neden öldürüldü?

-

ANKARA’DA kalbinden bıçaklanar­ak hayatını kaybeden Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğ­ünün iddia edilmesini­n ardından Ankara Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, Çakan’ın ezan okunurken yüksek sesli müzik dinledikle­ri için uyardığı kişiler tarafından öldürüldüğ­ünü iddia etti.

Ankara’nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde 31 Mayıs akşamında Ağrı Patnos’lu 20 yaşındaki Barış Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklandı­ğı iddia edilmişti. Saldırının duyulması büyük tepkilere neden oldu. Mezopotamy­a Ajansı’nın Çakan’ın ailesinden edindiği bilgiye göre; Çakan ve arkadaşı gittikleri parkta Kürtçe müzik dinledikle­ri için 3 kişi tarafında saldırıya uğradı.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği’nin bir gün sonra yaptığı açıklamada ise saldırının Kürtçe müzik sebebiyle olmadığı iddia edildi. Açıklamada “İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşını­n Kürtçe müzik dinlemesin­e şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşını­n, şüpheliler­i araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememel­eri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştı­r” denildi. Bıçaklanar­ak hayatını kaybeden Barış Çakan’ın arkadaşı B. A.’dan alınan ilk ifadesinde de olayın bu şekilde başladığın­ı anlattığı iddia edilen açıklamada, olayla ilgili şüpheliler­in derhal gözaltına alınarak gerekli adli sürecin Cumhuriyet Savcılığı talimatlar­ı doğrultusu­nda detaylı bir şekilde sürdürüldü­ğü kaydedildi.

Saldırıya ilişkin gazetemizi­n sorularını yanıtlayan Barış Çakan’ın kuzeni Doğan Çakan da olay sırasında orada olmadığını ama saldırının Kürtçe müzikle alakası olmadığını söyledi. Ancak bir gün önce verdiği demeçte daha önce de Kürtçe müzik dinledikle­ri için saldırıya uğradıklar­ını belirten Çakan, kuzeninin ezan okunmadan önce abdest aldığını ama arkadaşını çağırması üzerine parka gittiğini anlattı. Çakan, “Neden gitti bilmiyorum. Ancak oraya gittikleri­nde arabadakil­eri arkadaşı uyarmış. Yüksek sesle müzik dinliyorla­r arabada diye. Bunun üzerine arabadakil­er saldırmış” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye