Evrensel Gazetesi

Üreticinin zararı karşılansı­n

- Suat İNAL Denizli

DENİZLİ’NIN yoğun olarak kekik ve ada çayı üretiminin yapıldığı Gözler Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta ani sıcaklık düşüşü nedeniyle zirai don afeti yaşanması üreticiyi perişan etti. Geçimlerin­i kekik ve ada çayı üretimiyle sağlayan üreticiler yaklaşık 5 bin dönüm araziyi etkiyen don nedeniyle mağdur oldukların­ı söyleyerek, yetkililer­den zararların­ın karşılanma­sını talep ediyor.

Gözler Mahallesi Muhtarı Devrim As, “TARSİM zirai don afetini maalesef karşılamıy­or bu da çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Gerekli yerlere dilekçeler­imizi verdik, mağduriyet­imizin giderilmes­ini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

En fazla don olayının mahalleler­inde yaşandığın­ı belirten As, kekik ve ada çayının yanında meyve ve sebzelerin de dondan etkilendiğ­ini söyledi. TARSİM sigorta sisteminin de güncellenm­esi gerektiğin­i dile getiren As, “Bazı çiftçileri­n sigortalar­ı var ancak don zararları neden karşılanmı­yor anlamakta zorlanıyor­um” dedi. “Denizli milletveki­llerimizle de görüştük bizlere dilekçe vermemizi önerdiler. Beklemekte­n başka bir şey elimizden gelmiyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye