Evrensel Gazetesi

209 imzayla Dink Vakfına destek

-

ARALARINDA Ahmet Türk, Akın Birdal, Ayşenil Şamlıoğlu, Eşber Yağmurdere­li, Gençay Gürsoy, Müjde Ar, Lale Mansur, Latife Tekin, Zülfü Livaneli gibi sanatçı ve gazeteci- yazarların yer aldığı 209 isim Hrant Dink Vakfına yapılan tehdidi kınadı.

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink anısına kurulan Uluslarara­sı Hrant Dink Vakfına, eşi Rakel Dink ve vakıf avukatına elektronik posta yoluyla gönderilen ölüm tehdidi içerikli mesaja ilişkin 209 aydın, gazeteci, yazar, sanatçı, siyasetçi açıklama yaptı. Açıklamada ölüm tehdidi, “Bir bebekten katil yetiştiren anlayışı ve bunun egemen olduğu bir düzeni benimsemiy­oruz” sözüyle kınandı. Açıklamada, “Son günlerde birbiri ardına gelen provokatif saldırılar­ın münferit olaylar olmadığını, sorumsuzca sarf edilen ve kitlelere yayılan kin ve nefret söyleminde­n beslendiği­ni görüyoruz” düşüncesi dile getirildi.

Açıklamada “Yoğunlaşan endişe verici olaylardan en sonuncusu olan Hrant Dink Vakfına yönelik ve Rakel Dink ile Vakıf avukatını hedef alan tehdidi kınıyor, bu tür tutumların hiçbir biçimde kabul edilemeyec­eğini bildiriyor­uz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye