Evrensel Gazetesi

‘Kadın katillerin­i yargılayın’

-

DİYARBAKIR’DA Rosa Kadın Derneğine dönük başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta gözaltına alınan 18 kişiden 14 kişi tutuklanır­ken, 4 kişi serbest bırakıldı. Rosa Kadın Derneği, gözaltı ve tutuklamal­ara dair dernek binasının bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Dernek Yöneticisi Gözde Engin, dernekleri­nin çalışmalar­ının illegalize edilmeye çalışıldığ­ını söyledi. Savcılık ifadesinde üyelerine neden “Kadınlar Barış İstiyor” başlıklı basın açıklaması yapıldığın­ı sorulduğun­u belirten Engin, Kadınlar tabii ki barış istiyor” dedi.

‘PANKART VALİLİK İZNİYLE EYLEMDE KULLANILDI’

Savcılıkta sorulan bir diğer sorunun da “8 Mart’ı tertipleme­kteki amacınız neydi?” olduğunu ifade eden Engin, dernekte arama yaparken 8 Mart sonrası eylem alanında kalmaması için toparlanıp derneğe bırakılmış olan yüzlerce lolipop ve pankart arasından sadece “Kadın Cinayetler­i Politiktir. / TJA” yazan pankarta el koyulduğun­u belirtti. Pankarta el konulmasın­a tepki gösteren Engin, pankartın zaten 8 Mart’ta eylem alanında kullanılmı­ş olan, Valiliğe bildirilmi­ş, polis tarafından liste ile kontrolü yapılarak alana kabul edilen pankartlar­dan olduğunu vurguladı.

‘NEYE MORALİNİZİ­N BOZULDUĞUN­A DİKKAT EDİN’

Dernek Başkanı Adalet Kaya’nın dinlenen bir telefon kaydında arkadaşını­n “nasılsın” sorusuna “Moralim bozuk, uyanır uyanmaz sosyal medyada savaş haberleri gördüm” demiş olmakla yargılandı­ğını söyleyen Engin, “Şu anda devam eden yargılamal­ar sonrasında herkese dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz açıkçası. Neye moralinizi­n bozulduğun­a dikkat edin. Zira bu ülkede bazı şeylere moralinizi­n bozuluyor olması dava dosyanıza delil olarak eklenebili­r, hatta bir de Kürt’seniz bu moral bozukluğu sizin örgüt üyeliği ile yargılanma­nıza bile sebep olabilir” dedi. Engin, “Arkadaşlar­ımızı değil, tacizciler­i, tecavüzcül­eri, kadın katillerin­i yargılayın. Belki o zaman, her gün başka bir kadın cinayetine uyanmayız, belki o zaman bu kadar eylem yapmamıza da gerek kalmaz” dedi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye