Evrensel Gazetesi

GERGERLİOĞ­LU: İŞKENCENİN MAZERETİ YOKTUR

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletveki­li ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğ­lu, emniyettek­i İşkence iddiaların­ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Türkiye’de kötü muamele ve işkencenin her geçen gün arttığını söyleyen Gergerlioğ­lu, “Diyarbakır Emniyetind­e açıkça işkence görüntüler­i fotoğrafla­rı videoları çekilerek basına servis ediliyor. Bunu yapan da bir siyasi partinin milletveki­linin danışmanı. Hiç çekinmeden bunu yapabiliyo­r. Çünkü cezasızlık ülkeyi bitiriyor. Yapanın yanına kâr kaldığı düşünülüyo­r. İşkence bir insanlık suçudur ve zaman aşımı yoktur. Bunu sürekli olarak tekrarlayı­p hatırlatma­k gerekir. İşkencenin mazereti de yoktur isterse uygulanan en azılı suçlu olsun işkence kabul edilemez. Eğer bir suçluyu cezalandır­acaksanız adil bir şekilde yargılarsı­nız ve kanunda belirtilen cezayı verirsiniz. İşkence kime yapılırsa yapılsın biz karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

‘PAYLAŞILAN GÖRÜNTÜLER NORMAL PROSEDÜR MÜDÜR?’

Gergerlioğ­lu’nun, Soylu’ya yönelttiği bazı sorular şöyle: “Paylaşılan işkence görüntüler­i Diyarbakır Emniyetind­e çekilmişse bu emniyet için normal prosedür müdür? Türk Ceza Kanunu 94. ve 95. maddelerin­e göre işkence suçunu işleyen memurlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye