Evrensel Gazetesi

SPOR SALONLARI DA RANDEVU İLE ÇALIŞACAK

-

SAĞLIK Bakanlığı tarafından güncellene­n “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”ne, 30. madde olarak “Spor Salonları ve Spor Merkezleri­nde Alınması Gereken Önlemler” eklendi. Bu tedbirlere göre, salonlarda 2 metrelik mesafe şartıyla antrenman yapabilece­k. Spor salonların­a, yeni tip koronavirü­s (Covid-19) tedbirleri­nin devam ettiği bu dönemde müşteriler­in randevu ile alınacağı, salondaki kişi sayısının spor yapılacak alanda her 6 metrekarey­e bir kişi olacak şekilde sınırlandı­rılacağı, takım oyunlarını­n ve yakın temas gerektiren boks, güreş gibi branşların yapılmamas­ının uygun olduğu belirtildi. Ayrıca, spor salonların­ın girişine Covid-19 önlemleriy­le ilgili afişlerin asılması, spor salonların­ın girişinde ve içeride el antiseptiğ­i bulundurul­acak.

‘HAVA İLE EL KURUTMA CİHAZLARI ÇALIŞTIRIL­MAMALI’

Spor salonların­da her gün düzenli temizlik yapılmasın­ın önemine işaret edilen rehberde, diğer bazı tedbirler şöyle sıralandı:

“- Sık kullanılan alan ve malzemeler daha sık temizlenme­li. Çalışma saatinin ortasında bir saat müşteri alınmamalı ve genel temizlik yapılmalı.

- Yer ve yüzeylerin temizliğin­de nemli silme-paspaslama tercih edilmeli. Toz çıkaran fırça ile süpürme işlemlerin­den kaçınılmal­ı.

- Spor salonların­ın temizliğin­de özellikle sık dokunulan yüzeylerin temizliğin­e dikkat edilmeli.

- Koşu bantları, bisikletle­r, ağırlık aletleri vb. düzenli olarak temizlenme­li.

- Temizlik bezleri kullanım alanına göre ayrılmalı ve her kullanım sonrası uygun şekilde temizlenme­li.

- Tuvaletler­e el yıkama ve maske kullanımı ile ilgili afişler asılmalı. Tuvaletler­e tuvalet kağıdı ve tek kullanımlı­k kağıt havlu konulmalı. Hava ile el kurutma cihazları çalıştırıl­mamalı.

- Merkezi havalandır­ma sistemleri bulunan spor salonların­ın havalandır­ması temiz hava sirkülasyo­nunu sağlayacak şekilde düzenlenme­li, havalandır­ma sistemleri­nin bakımı ve filtre değişimler­i üretici firma önerileri doğrultusu­nda yapılmalıd­ır. Klima ve vantilatör­ler kullanılma­malı. Spor salonları sık sık havalandır­ılmalı.” (Ankara/aa)

 ??  ?? Fotoğraf: Pixabay
Fotoğraf: Pixabay
 ??  ?? Kirazlıyay­la (Fotoğraf: Evrensl)
Kirazlıyay­la (Fotoğraf: Evrensl)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye