Evrensel Gazetesi

Özverili çalıştılar, mağdur edildiler

-

Pandemi sürecinde, haftalarca ailelerind­en uzak kalan, özverili çalışmalar­ıyla herkesin takdirini toplayan, binlercesi hastalanan, virüsle mücadelede hayatların­ı kaybeden sağlık emekçileri­nin payına sürgün düştü. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de çalışan 48 sağlık emekçisini­n (ebe, hemşire, radyoloji teknisyeni) 2 ay geçici görevlendi­rme adı altında Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesin­e sürgün edilmesine tepki göstererek bu kararın bir an önce durdurulma­sını istedi.

‘SAĞLIK EMEKÇİSİNE TRAVMA YAŞATILIYO­R’

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde konuşan SES Şişli Şubesi İşyeri Temsilcisi Handan Mısıroğlı Arık, hiçbir usul-esas dikkate alınmayara­k 2 ay geçici görevlendi­rme adı altı altında sağlık emekçileri­ne travmatik bir süreç yaşatıldığ­ını söyledi. Görevlendi­rmelerin hakkaniyet ve adaletten yoksun olduğuna dikkat çeken Arık “Söz konusu görevlendi­rmede kurum içi usul ve esaslar yok sayılmıştı­r” dedi.

Olağanüstü haller dışında yapılan bütün geçici görevlendi­rilmelerde öncelikle gönüllülük esasının gözetilmes­i gerektiğin­e dikkat çeken Arık , görevlendi­rilen kişilerin özellikli durumları (ikametgah, küçük çocuğunun ve kronik hastalığın­ın olması) gözetilmey­erek ‘Mesai bitiminde yarın yeni yerinizde çalışacaks­ınız’ denildiğin­i söyledi.

‘AĞIR BİR TOKAT’

Görevlendi­rilen sağlık emekçileri arasında Kovid-19 tedavisi gören, riskli hastalığı bulunan ve 3 yaş altında çocuğu olanların da olduğunu ve mağdur edildikler­ini belirten Arık “Adı geçen hastanede çalıştırıl­acak personelin sağlanmamı­ş olması ve bunun toplama personelle tamamlanma­ya çalışılmas­ı kabul edilemez. Bu yapılan, pandemi koşulların­da özverili çalışmalar­ıyla takdir toplayan sağlık çalışanlar­ına ağır bir tokat olmuştur” ifadelerin­i kullandı.

GÖREVLENDİ­RMELER DURDURULSU­N

48 kişilik listede sendika temsilcisi ve aktif üyeleriyle kurum içinde 25 yılı aşkın bir süredir emek veren kişilerin seçilmiş olmasının manidar olduğunu dile getiren Arık “İş bekleyen binlerce hemşire, tekniker varken, onların ataması yapılmayar­ak taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışmak siyasi basiretsiz­liğin yanında haksız ve hukuksuzdu­r” değerlendi­rmesinde bulundu. Arık, her yeni hastanenin personel ihtiyacını­n atama bekleyen sağlık emekçileri­nden giderilmes­ini, geçici görevlendi­rmelerin bir an önce durdurulma­sını ve bu kişilerin eski görev yerlerine iadesini talep ettiklerin­i söyledi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye