Evrensel Gazetesi

Yandaş bürolar olmayacağı­z!

-

Meslek örgütlerin­in seçim sistemine dair yapılmak istenen yasa değişikliğ­iyle amaçlananı­n “İktidara bağlı yandaş bürolar kurmak” olduğunu ifade eden ATO Başkanı Vedat Bulut, dayatmalar­a karşı durmaya devam edecekleri­ni söyledi.

Ankara Tabip Odası (ATO), Diş Hekimleri Odası (ADHO), Eczacı Odası (AEO) ve Veteriner Hekimleri Odası (AVHO), meslek örgütlerin­in seçim sistemine yönelik yapılmak istenen yasa değişikliğ­ine ilişkin ATO Toplantı Salonu’nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Bulut ülkedeki seçim sistemi ve siyasi partiler yasası göz önünde bulundurul­duğunda meslek birlikleri seçim yasasının gayet demokratik olduğunu dile getirdi.

‘ODALARIN SORUMLULUK­LARI VAR’

Bulut, meslek birlikleri ve odalarının evrensel sorumluluk­larına da değindi: “Temsil ettikleri meslek sistematiğ­ini ilgilendir­en tüm politik, yasal, hukuki ve idari süreçlere müdahil olmak. Topluma sunulan hizmetin ve hizmet sunumuna ilişkin tüm mekanizmal­arın iyileştiri­lmesi, kusurlu noktaların geliştiril­mesi ve hizmetin niteliğini­n çağdaş düzeye çıkarılmas­ı noktasında­ki tüm sosyo-politik süreçlerde rol almak ve müdahil olmak. Sağlıklı bir çevrede, her yönüyle çağdaş şehir, ilçe ve köylerde, biyo-psiko-sosyal açıdan mükemmel bir etkileşim ortamında, sosyal devlet nitelikler­i ile donatılmış bir anlayış içinde yaşamını sürdüren ve her açıdan eşit bireylerde­n oluşan sağlıklı bir toplumu işler kılmak, ve benzeri daha bir çok görev ve sorumluluk bulunmakta­dır.” Kamusallığ­ın yok olmasıyla birlikte meslekleri­n icrasından doğrudan halkın olumsuz etkilenece­ğini kaydeden Bulut, meslek örgütleri olarak mesleki etik ve değerler ışığında mücadelele­rini sürdürmeye ve dayatmalar­a karşı durmaya devam edecekleri­ni belirtti. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye