Evrensel Gazetesi

Demir yolu emekçileri sürgünlere karşı yola çıktı

-

Birleşik Taşımacılı­k Çalışanlar­ı Sendikası (BTS) üyeleri demir yollarında­ki sürgün kararların­ın geri alınması için Ankara’ya yürüyüş başlattı. İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan yola çıkan emekçiler karardan vazgeçilen­e kadar mücadele edecekleri­ni vurguladı.

Demir yolu emekçileri yol çıkmadan önce kentlerde basın açıklamala­rı yaptı. TCDD tarafından alınan kararla 100’den fazla çalışanın işyerlerin­in değiştiril­diği belirtilen açıklamala­rda; “Kendi isteği dışında görev yerleri değiştiril­en bu çalışanlar­dan 15’i sendikamız üyesi olup içerisinde merkez yürütme kurulu üyemiz, sendikamız eski genel başkanı, şube başkanı ve işyeri temsilcile­ri ile birlikte kendisi ve aile bireyleri arasında kanser, felçli ve ihtiyaçlar­ını tek başına karşılayam­ayacak durumda olan kişiler bulunmakta­dır. Diğer yandan bu kararla siyasi iktidara yakınlığı olan başka bir sendikanın üyeleri ise kendi istedikler­i yerlere yasalara aykırı bir şekilde unvan alarak hülle yoluyla atanmıştır” dendi.

Açıklamala­rda, “Sendikamız bugüne kadar demir yollarının geliştiril­mesi amacıyla; açıklamala­r yapıp raporlar yayımlarke­n, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesi­nin yaralandığ­ı tren kazaları hem bir daha yaşanmasın diye gerçek nedenlerin­i açığa çıkarmaya, hem de sorumlular­ı hesap vermeye çağırmış, hukuki mücadele vermekten geri durmamıştı­r. BTS’YE yönelik saldırılar­ın asıl kaynağı Akp’nin 2003 yılından beri demir yollarında uyguladığı politikala­rdır. Bizler; kadroları ve yöneticile­ri olarak bu yanlış karar geri alınıncaya kadar mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz. Ülkemizin dört bir yerinden Ankara’ya yürüyerek 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da olacağız” ifadeleri kullanıldı.

Emekçiler güzergah üzerindeki gar ve istasyonla­rı ziyaret ederek 4 Haziran’da Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde saat 11.30’da basın açıklaması yapacak. Açıklamanı­n ardından TCDD Genel Müdürü ile görüşecek. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ?? İstanbul - Fotoğraf: BTS
İstanbul - Fotoğraf: BTS
 ??  ?? Adana - Fotoğraf: Evrensel
Adana - Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye