Evrensel Gazetesi

İşten kaçınma hakkını kullandıkl­arı için atılan işçiler eyleme başladı

-

MUĞLA Milas’ta Kömürcüoğl­u Gruba ait Çınartaş’ta işten kaçınma hakkını kullandıkl­arı için işten atılan işçiler sendikalı şekilde işe geri dönmek için direniş başlattı.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında yaşanan iş cinayetind­e 3 maden işçisinin yaşamını yitirmesiy­le gündeme gelen Kömürcüoğl­u Gruba bağlı Çınartaş işçileri koronavirü­s salgınına karşı alınmayan önlemler nedeniyle 17 Mayıs’ta işten kaçınma hakkını kullanmışt­ı. Geçen süre içerisinde Nakliyat-İş sürece dahil olarak patronla görüşme talebinde bulunmuş ancak talep reddedilmi­şti. İşçiler ise 28 Mayıs günü tazminatsı­z şekilde işten atıldı. İşçiler işe iade talebiyle dün işyeri önünde direniş başlattı.

Burada bir açıklama yapan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosman­oğlu, “İşçiler sokağa çıkmazken işveren ben sizin fazla mesai paralarını daha sonra vereceğim diyor. İşçiler bakıyor ki paralar yatmamış. Sadece, bu paralar neden yatmamış, diye sorunca da işveren, buyurun kapı, diyor. Hangi kitapta, hangi vicdanda var bu kanunsuzlu­k? Arkadaşlar­ımız sadece yasal hakkını talep ettiği için işinize gelirse böyle işinize gelmezse kapı diye gösterilmi­ştir. Buradaki mücadele işçi sınıfının bir mücadelesi­dir. Patronları­n her dediğini iktidar yerine getirmekte­dir” dedi.

Nakliyat-İş avukatı ise “Önümüzdeki süreçte göreceksin­iz bu arkadaşlar­ımız işe iade davalarını kazanacak ve yine bu kapıya geleceğiz kazanımla birlikte. İşveren vekilleri hakkında soruşturma sürüyor. Patron kendi sınıf karakteri gereği davranıyor­sa işçi sınıfının örgütlülüğ­ü ile bu keyfilik boşa çıkarılaca­ktır” diye konuştu. (MUĞLA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye