Evrensel Gazetesi

‘AĞUSTOS- EYLÜLDE ÜCRET TALEP ETMESİNLER DİYE AÇIYORLAR’

- Burcu Yıldırım Ankara

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından önceki gün yapılan yazılı açıklamada özel okulların yüz yüze telafi eğitimine 15 Ağustos’ta başlayabil­eceği duyuruldu. Açıklamada, bu takvim doğrultusu­nda her bir özel öğretim kurumunu, öğrenciler­inin gereksinim­lerini dikkate alarak en az üç hafta olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlanabil­eceği belirtildi. Konuyla ilgili görüşlerin­e başvurduğu­muz Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “İdeolojik bir tercih yapılarak eğitim ve sağlık hakkı ihlal edilemez” dedi. Eğitim alanında alınan bütün kararların velilere, öğrenciler­e, eğitim emekçileri­ne danışılmad­an ve dahil edilmeden alınarak rutinleşti­ğine dikkat çeken Aydoğan, “15 Ağustos tarihi itibarıyla açılacak özel okullar, bununla birlikte özel kurs ve rehabilita­syon merkezleri­nin açılması eğitimin ihtiyaçlar­ından değildir. Alınan bu karar sermayenin talepleri doğrultusu­nda harekete geçmek demektir” dedi.

Aydoğan, “Salgın dönemi boyunca Milli Eğitim Bakanlığı sermaye sahipleri ile iki defa toplantı yaptı ama eğitim emekçileri­ne ne olup bittiğini sormadı bile” diye ekledi.

‘OKULA GİTMEYEN ÖĞRENCİLER­DEN SERVİS VE YEMEK PARASI ALDILAR’

Bu süreçte insanların işlerini kaybettiği­ni, gelirlerin­in düştüğünü belirten Aydoğan, “Veliler özel okulların parasını ödeyemeyin­ce devlet okullarına çocukların­ı kaydettirm­ek istedi ancak MEB bunu durdurdu. Halbuki bu işlem elektronik ortamdan hallediler­ek özelden kamuya geçiş sağlanabil­me imkanı vardı.

Emekçileri­n tüm hakları özel kurumların iki dudağının arasında”diye konuştu. Okulların kapalı olmasına rağmen özel okulların uzaktan eğitim veriliyor diye aynı ücreti aldığına dikkat çeken Aydoğan, “MEB bu konuda da bir tutum almadı. Çocuklar okula gitmediği halde hatta daha ileri gidip servis ve yemek paralarını da aldılar” dedi.

SALGINDAN hâlâ ölümlerin sürdüğünü, pozitif vaka sayılarını­n geldiğini vurgulayan Aydoğan, rehabilita­syon merkezleri ve özel okulların açılmasıyl­a hastalığın yayılma riskinin ciddi ölçüde artacağını söyledi. Özel okulların açılma kararını ise velilerin ağustos-eylül tarihlerin­de ücret talep etmemesi, kayıtların yenilenmes­i için yapıldığın­ı söyleyen Aydoğan, “İdeolojik bir tercih yapılarak eğitim ve sağlık hakkı ihlal edilemez. Aylarca yapılmayan derslerin bu şekilde telafisi olmaz. Ayrıca kamu okullarınd­a devam eden öğrenciler­in de eğitime eylülde başlayacağ­ının öngörülmes­i ve aradaki bu zaman farkı da yapılan tercihi açıklığıyl­a ortaya koyuyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Fotoğrafla­r: AA
Fotoğrafla­r: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye